Vastikesaatavien kotiuttamisessa ei kannata aikailla

Vuokra- ja vastikesaatavat koskettavat isoa osaa suomalaisia ja isännöintialalla teema on erityisen tärkeä. Kun on kyseessä toistuvaisluonteinen saatava, ei ole yhtiön eikä asiakkaan etu, että saatavan annetaan kasvaa.

– Mitä varhaisemmassa vaiheessa perintätoimet aloitetaan, sitä varmemmin saatavat saadaan kotiutettua. Maksuasioista voi ja kannattaa sopia. Asunto-osakeyhtiön vastikesaatavien periminen osoittaa vastuunkantoa ja välittämistä yhtiön taloudesta, muistuttaa vuokra- ja vastikesaatavien asiakkuuksista vastaava yhteyspäällikkö Sari Erätuli-Jakovljevic Intrumilta. Taloyhtiön hyvä taloustilanne edellyttää vastikemaksujen säännöllistä virtaa taloyhtiön kassaan.

Erätuli-Jakovljevicin mukaan jokaisen taloyhtiön osakkaan edun mukaista, että saatavat kotiutuvat ajallaan.

– Taloyhtiön hyvä taloudellinen tilanne vaikuttaa yhtiön asuntojen kiinnostukseen ja niiden myyntihintaan asuntomarkkinoilla, Erätuli-Jakovljevic korostaa.

Intrumilla pystymme tarjoamaan isännöintialalla käyttöön oman asiantuntijatiimin vuokra- ja vastikesaatavien hoitoon. Tiimillä on erityisosaamista juuri tämän toimialan lakeihin ja säädöksiin. Vuokra- ja vastikesaataviin liittyvät asiat hoituvat oman perintäneuvottelijan kanssa, jolla on tukenaan 16 hengen erityistiimi. Sari Erätuli-Jakovljevic muistuttaa, että tänä päivänä perintä on ennen kaikkea asiakaspalvelua. Asiakaspalvelussamme kuunnellaan aidosti ja palvellaan inhimillisesti. Intrumin asiakaspalvelu sijoittui kolmanneksi v. 2018 Asiakkaan ääni -kilpailussa suurten yritysten sarjassa.

Ennakoinnilla vältetään turhat riskit

Isännöintialaa koskettavat vuokra- ja vastikesaatavien lisäksi myös muut suuret vastuut taloyhtiöiden asioiden hoitamisessa. Putkiremontti tai julkisivuremontti on iso ponnistus, jossa ei ole varaa virheisiin kumppania valitessa. Päätösten tukena on hyvä käyttää markkinoiden tuoreinta tietoa yritysten taloudellisesta tilanteesta, kun valitaan yhteistyökumppaneita ja urakoitsijoita. Työkaluksi voidaan tarjota luottotietopalvelua, josta saa luottosuositukset päätöksenteon tueksi. Intrumin Luottotietopalvelun kautta saa helposti markkinan ajansasaisimman tiedon yritysten maksukyvystä.

Valitettavasti viimeisen parin vuoden aikana viiveet vastikkeiden maksamisessa ovat lisääntyneet. Asia on tullut ilmi isännöitsijöiden kanssa käydyissä keskusteluissa sekä perinnän toimeksiantojen määrän kasvussa.
Sari Erätuli-Jakovljevic, yhteyspäällikkö, Intrum Oy.

Luottotietopalvelu auttaa myös tarkistamaan huoneiston tai liikehuoneiston vuokrauksen yhteydessä asiakkaan maksukyvyn. Intrum hoitaa yli puolet Suomen yrityksiin kohdistuvista perintätoimeksiannoista. Käytössämme on tuoretta tietoa ennen julkisia maksuhäiriömerkintöjä tai trattojen protestointeja. Asiakkaalle maksukäyttäytymisen tarkistus käy helposti verkossa silloin kun se parhaiten sopii. Lisäksi tukena on luottotietopalveluidemme asiantuntijatiimi.

Tule tapaamaan meitä Isännöintipäiville

Olemme mukana myös tänä vuonna 12.9.2018 järjestettävillä Isännöintipäivillä, joka on hyvä foorumi keskustelulle vuokra- ja vastikesaatavien hoidosta sekä luottotietopalveluista, joita isännöitsijät tarvitsevat päätösten tueksi esimerkiksi taloyhtiön yhteistyökumppaneita ja urakoitsijoita valitessa. Intrumin asiantuntijat tapaat osastolla 69. Tervetuloa keskustelemaan kanssamme! Osastollamme mukana myös kiekkolegenda Timo Jutila. Pistäydy juttusille!