Intrumin nimissä huijausviestejä ja huijaussivustoja

Intrumin nimissä on lähetetty huijaustekstiviestejä, joissa kehotetaan kirjautumaan muun muassa suomitunnistus.com  ja intrumlasku.com -sivustoille. Kyseiset sivustot ovat huijausverkkosivuja, jolle ei tule kirjautua. Jos epäilet Intrumin nimissä saamaasi tekstiviestiä, sähköpostia tai puhelua huijaukseksi, ota yhteyttä Intrumin asiakaspalveluun. Jos olet antanut huijausviestin yhteydessä henkilötietojasi väärälle taholle tai kirjautunut huijaussivustolle, ilmoita asiasta poliisille.


Asiakaspalvelussamme on ruuhkaa - suosittelemme asioimaan verkkopalvelussamme

Asiakaspalvelumme on tilapäisesti ruuhkautunut tavallista useampien yhteydenottojen vuoksi. Oma Intrum -verkkopalvelumme on sujuva tapa hoitaa asioita kanssamme. Siirry tästä Oma Intrumiin

 

Luottosuositukset

Onnistunut luottoriskin arviointi perustuu tiedon, taidon ja ymmärryksen yhdistelmään. Intrum tarjoaa luottopäätösten tueksi luottosuosituksia, eli luottotietoraportteja, jotka perustuvat kattaviin maksykykytietoihin ja kehittyneisiin analyyttisiin scoringtyökaluihin.

 

Reaaliaikaisten luottosuositusten avulla teet turvallisia luottopäätöksiä sekä määrittelet maksuehdot ja luottorajat oikein. Voit optimoida myynnin maksukykyisiin asiakkaisiin, välttää luottotappioita sekä vähentää perinnän tarvetta.

Kehittynyt analytiikka ja luottoluokitukset

Reaaliaikainen perintätietorekisteri - ymmärrys maksuviiveistä

Vakavien luottoriskien ennakointi

Asiantuntijan analyysit


Luottosuositukset

Luottopäätöstäsi varten valitse yrityksesi riskinottokykyyn nähden sopivin luottosuositusraportti. Pikaluottosuositus Plus -raportilla saat kokonaisvaltaisen kuvan yrityksen luottokepoisuudesta ja maksukyvystä sekä luottoluokituksen ja suosituksen enimmäisluottorajasta.

Asiantuntijan näkemys

Kertaluottosuosituksella pääset pintaa syvemmälle yrityksen luottokelpoisuudesta. Otamme kantaa ehdottamaasi luottorajaan ja asiantuntijan analyysi perusteluineen tukee luottopäätöstäsi.

Valvontapalvelut luottokelpoisuuden seurantaan

Yrityksen luottokelpoisuus voi muuttua ajan kuluessa. Valvontapalveluilla havaitset luottoriskit ja muutoksen maksukyvyssä ajoissa tai mahdollistat lisämyynnin menestyvälle yritykselle. Automaattisilla palveluilla säästät sekä aikaa että rahaa.

Kysymyksiä ja vastauksia

Usein kysytyt kysymykset - Luottopäätöksen tekeminen | Intrum

Miten saan Luottotietopalvelun käyttööni?

Sopimusasiakkaana saat kattavat Luotonhallintapalvelut jatkuvaan käyttöön edullisemmin. Vuosisopimus pitää sisällään luottotieto- sekä perintäpalveluiden käytön. Luottotietopalvelun sopimusasiakkaana saat pääsyn Intrum Web Luottotieto -verkkopalveluumme, mistä voit hakea tarpeisiisi sopivia raportteja asiakkaidesi maksukäyttäytymisestä, taloudellisesta tilanteesta ja luottoluokituksesta. Verkkopalvelu on käytettävissä suomen-, ruotsin- ja englanninkielisenä. Lisäksi palvelua voi käyttää vaivattomasti mobiilissa ja tuotteemme on myös integroitavissa suoraan omaan järjestelmäänne. Sopimusasiakkaille on tarjolla etuja sekä laajempi tuotevalikoima. Lue lisää https://www.intrum.fi/fi/ratkaisut-yrityksille/palvelut-yrityksille/luottotietopalvelut-sopimusasiakkaalle/
 
Mikäli et halua tehdä sopimusta, tai olet yksityishenkilö, voit tilata yksittäisiä luottotietoja Intrumin verkkokaupasta osoitteesta https://www.luottotietokauppa.fi/
 
Sopimusasioissa jätä alla olevan linkin kautta yhteystietosi, niin olemme sinuun pian yhteydessä.  
 
Jätä yhteydenottopyyntö 

Milloin minun pitäisi käyttää luottosuosituksia luottopäätöksen tekemiseen?

Joka kerta, kun annat laskuillesi maksuaikaa tai solmit sopimussuhteen uuden sidosryhmän kanssa. Intrumin luottosuositusten avulla tunnistat asiakasportfoliosi luottoriskit varhaisessa vaiheessa. Kun annat lainaa tai myyt luotolla, kestää jonkin aikaa, ennen kuin voit havaita tappiot. Meillä on tietoa, jonka avulla voimme tunnistaa luottoriskin etukäteen, sekä pitkä kokemus luotto- ja riskienhallinnan neuvonnasta. Intrum tarjoaa myös valvontapalveluita, joiden avulla voit seurata, tapahtuuko asiakkaidesi riskiprofiilissa muutoksia.

Mitä tietoja saan Luottotietopalvelusta käyttööni?

Meiltä saat niin yritysten kuin yksityishenkilöiden yritys- ja luottotiedot. Oma Intrumin luottotietorekisterimme kertoo yrityksen maksukäyttäytymisestä ja maksuviiveistä reaaliajassa ja muut viralliset tietolähteet, kuten rekisteritiedot, maksuhäiriö- ja tilinpäätöstiedot mahdollistavat kattavan kokonaiskuvan muodostamisen. Luottotietoja voit ostaa yksittäisinä tietoina tai valmiina luottosuosituksina. Me Intrumilla osaamme kerätä, tulkita ja raportoida nämä tiedot, jotta voit käyttää niitä päätöksenteossa. 

Mitä luottoriski tarkoittaa?

Luottoriskillä tarkoitetaan riskiä, jonka otat organisaationa myöntäessäsi luottoa asiakkaille, olivatpa he sitten yrityksiä tai yksityishenkilöitä. Laskulla annettu maksuaika on luoton myöntämistä. Luottokelpoisuutta, eli kuinka suuresta riskistä on kyse, voidaan arvioida yrityksen taloudellisen tilanteen, taloudellisen ympäristön ja maksuhistorian perusteella. Tämä tieto kertoo kuinka todennäköisesti asiakas maksaa laskusi. Käytämme näitä tietoja arvioidaksemme ottamasi riskin. Kaikki riskit eivät ole huonoja – myönnät luottoa myydäksesi tuotteita tai palveluita ja kasvattaaksesi liiketoimintaasi. Yrityksesi menestyksen varmistamiseksi on kuitenkin tärkeää löytää oikea tasapaino. 

Miten luottopäätös voi vähentää tappioita?

Tehokas ja huolellinen luottopäätös vähentää riskejäsi samalla, kun keskityt myynnin kasvattamiseen ja yhteistyöhön luotettavien kumppanien kanssa. Intrumin luottosuositukset antavat sinulle paremman hallinnan asiakasportfoliosi ja kumppaniesi riskeihin. Toimitamme räätälöityjä näkemyksiä, joiden avulla voit seurata, onko luottoriski kasvamassa vai pienenemässä ja päättää, kannattaako sopimus- ja maksuehtoja tarkastaa välttääksesi luottotappion tai muun riskin toteutumisen. Kielteinenkään luottopäätös ei aina ole myynnin este - se määrittää kuinka maksu tapahtuu. 

Miten oikeiden luottopäätösten tekeminen voi lisätä kannattavuutta?

Oikein tiedoin ja perustein tehdyt luottopäätökset parantavat kassavirtaasi ja asiakastyytyväisyyttäsi. Auttamalla sinua tekemään oikeita luottopäätöksiä, Intrum auttaa myös tekemään asiakkaistasi kannattavia alusta alkaen. Luottoriskin ymmärtäminen ei välttämättä tarkoita luoton vähentämistä. Saattaa olla, että pieni riskitason säätö, luottorajan tai maksuehdon tarkastus, voi tuoda yrityksellesi huomattavasti korkeamman tuoton, kun uskallat myöntää enemmän luottoa, et vähemmän.

Onko luottopäätös yhtä kuin ei myynnille?

Ei, näin se ei välttämättä ole. Itse asiassa tarkka luottopäätös avaa oven useammalle asiakkaille. Monet yritykset kieltäytyvät potentiaalisesti kannattavista asiakkaista peläten jäävänsä tappiolle. Intrumin luottosuosituksien avulla tunnet yhteistyökumppanisi ja tiedät maksukyvyttömyyden todennäköisyyden. Palvelun avulla on helpompi valita kannattavimmat asiakkaat ja kasvattaa liiketoimintaasi luottavaisesti.

Mitä palvelu maksaa?

Hinnoittelumme perustuu vuosisopimukseen ja tarjouspyynnössä asiakkaan ilmoittamiin kyselymääriin. Hinta riippuu raportin kattavuudesta, eli onko kyse yksittäisestä luottotiedosta vai kokonaisvaltaisesta luottosuosituksesta. Yksittäisten luottotietojen tarkastus on hyvin edullista (alkaen 0,80 €/kysely) verrattuna luottotappioon, jonka voit estää selvittämällä asiakkaasi ja yhteistyökumppanisi tiedot etukäteen. 

kenelle myönnän luottoa

Miksi sillä on väliä, kenelle myönnän luottoa?

Kun kasvatat liiketoimintaasi, on helppo keskittyä myyntiin kannattavuus ja kehitys tähtäimessä. Mutta jos ihmiset tai yritykset, joille myyt, eivät maksa tarjoamistasi tuotteista tai palveluista, voit helposti kohdata ongelmia.

 

Lue lisää kuinka voit ennakoida yhteistyökumppaneittesi maksuvaikeuksia

“Aiemmalla maksukäyttäytymisellä on luottosuosituksessa suuri rooli. Jos maksut ovat toistuvasti myöhässä, on todennäköisempää, että luottosuositus on kielteinen.”

Timo Tuomainen, osastopäällikkö, Luottotietopalvelut, Intrum Oy

Vinkkejä luottokauppaan

 • 1

  Määrittele yrityksellesi luottopolitiikka ja varmista tarvittavat resurssit sekä tehokkaat työkalut luotonvalvontaan

 • 2

  Tarkasta jokaisen uuden asiakkaan luottotiedot ennen luottokauppaa

 • 3

  Seuraa pitkäaikaisten asiakkaiden luottokelpoisuudessa tapahtuvia muutoksia valvontapalveluiden avulla

 • 4

  Hallittu riskinotto on paikallaan - huomioi luottopolitiikan joustavuus


Haluatko kuulla lisää luottopäätöksistä ja Luottotietopalvelusta?

Ota yhteyttä asiantuntijaan