Intrumin nimissä huijausviestejä ja huijaussivustoja

Intrumin nimissä on lähetetty huijaustekstiviestejä, joissa kehotetaan kirjautumaan muun muassa suomitunnistus.com  ja intrumlasku.com -sivustoille. Kyseiset sivustot ovat huijausverkkosivuja, jolle ei tule kirjautua. Jos epäilet Intrumin nimissä saamaasi tekstiviestiä, sähköpostia tai puhelua huijaukseksi, ota yhteyttä Intrumin asiakaspalveluun. Jos olet antanut huijausviestin yhteydessä henkilötietojasi väärälle taholle tai kirjautunut huijaussivustolle, ilmoita asiasta poliisille.


Asiakaspalvelussamme on ruuhkaa - suosittelemme asioimaan verkkopalvelussamme

Asiakaspalvelumme on tilapäisesti ruuhkautunut tavallista useampien yhteydenottojen vuoksi. Oma Intrum -verkkopalvelumme on sujuva tapa hoitaa asioita kanssamme. Siirry tästä Oma Intrumiin

 

Taloudellinen varautuminen haasteellista kuluttajille – yli puolet suomalaisista tyytymättömiä säästöihinsä

Epävarman taloustilanteen vuoksi niin kuluttajat kuin yrityksetkin varautuvat vaikeaan talveen. Maailman säästöpäivää vietetään 31. lokakuuta. Kustannusten kasvaessa säästöjen kerryttäminen voi olla monelle epärealistista. Nykyisessä taloudellisessa tilanteessa on tärkeämpää kuin koskaan, että kotitalouksilla olisi rahaa säästössä odottamattomia menoja varten. Tämä saattaa kuitenkin tuntua mahdottomalta haasteelta elinkustannusten ja energialaskujen kasvaessa sekä korkojen ja inflaation noustessa jyrkästi kaikkialla Euroopassa.

Intrumin syksyllä 2021 julkaiseman eurooppalaisen kuluttajien maksutaparaportin mukaan yli puolet suomalaisista kuluttajista (54 %) oli tyytymättömiä rahamäärään, jonka he pystyvät laittamaan säästöön kuukausittain. Sama määrä tutkimukseen vastanneista oli huolissaan siitä, ettei heidän eläkkeensä tule riittämään taloudellisesti huolettomiin eläkepäiviin. Koronakriisin alkaessa keväällä 2020 luku oli korkeampi, 62 prosenttia. Tutkimuksen mukaan 35 prosenttia säästää nyt eläkepäiviä varten kuukausittain.

Eurooppalainen kukluttajien maksutapatutukimus: Kuinka monta prosenttia suomalaiset pystyvät laittamaan säästöön palkastaan.
Intrumin eurooppalaisessa kuluttajien maksutapatutkimuksessa kysyttiin suomalaisten säästömahdollisuuksista.

Säästömahdollisuudet heikentymässä entisestään 

Tulokset ovat yli 24 000 kuluttajan kyselytutkimuksesta vuodelta 2021 ja on selvää, että säästämistilanne on heikentynyt huomattavasti kuluneen vuoden aikana.

”Kuluttajat tuntevat jo nyt taloudellisen tilanteen paineen inflaation, nousevien korkojen ja energiakustannusten myötä ja ovat huolissaan tulevaisuudesta. Marraskuussa julkaisemme uuden kuluttajien maksutapatutkimuksen tulokset ja uskomme, että kotitalouksien mahdollisuus säästää on entisestään heikentynyt viime vuodesta”, sanoo Intrum Oy:n myyntijohtaja Juha Iskala ja lisää taloudellisen tilanteen aiheuttavan haavoittuvuutta erityisesti heikompiosaisten, kuten esimerkiksi lapsiperheiden ja eläkeläisten keskuudessa.

"Heikentyneet mahdollisuudet hallita omaa taloutta ja säästää aiheuttavat monelle huolta, kun odottamattomiin kuluihin ei välttämättä olekaan mahdollisuutta varautua entiseen tapaan.”

Odottamattomat kulut yleisin syy säästämiselle

Euroopan laajuisesti Intrum keskustelee päivittäin yli 250 000 ihmisen kanssa heidän taloudestaan.

”Tiedämme omakohtaisesti, kuinka vaikeita asiat heille ovat. Yleisin syy, miksi ihmiset kertovat säästävänsä, ovat ne odottamattomat kulut ja elämäntilanteet, joita meille kaikille voi sattua. Yllättävä eläinlääkärilasku, pesukoneen rikkoutuminen tai vielä vaikeammat tilanteet, kuten oma tai läheisen vakava sairastuminen tai työpaikan menetys. Säästöt voivat auttaa selviytymään pahimman yli”, Iskala kertoo.

Intrumin tutkimuksen mukaan koronapandemia sai monet kuluttajat laittamaan taloutensa parempaan kuntoon, mikä auttaa nyt monia selviytymään vaikeissa tilanteissa. Maailman Säästöpäivä on aiemmin tunnettu Säästäväisyyspäivänä, mikä viittaa vahvemmin arjessa toteutettavien muutosten ja pienten kustannusten kautta säästämiseen. Tähän myös Intrumilla halutaan kannustaa kotitalouksia.

”Uskomme, että nyt tulisi keskittyä niihin pieniin säästöihin, joita omassa arjessa on mahdollista tehdä. Parempina aikoina on helpompi suunnitella suurten rahasummien säästämistä, mutta se ei välttämättä ole mahdollista tässä taloudellisessa tilanteessa. Sen sijaan kannustamme ihmisiä tekemään pieniä muutoksia, jotka säästävät rahaa ja pienentävät päivittäisiä kuluja. Kaikki kivet kannattaa kääntää”, Iskala kannustaa.

Eurooppalaisessa kuluttajien maksutapatutkimuksessa kysyttiin, kuinka paljon suomalaisilla on varaa maksaa odottamattomia kuluja joutumatta ottamaan lisävelkaa.
Eurooppalaisessa kuluttajien maksutapatutkimuksessa kysyttiin, kuinka paljon suomalaisilla on varaa maksaa odottamattomia kuluja joutumatta ottamaan lisävelkaa.

Pienet säästöt eivät riitä kaikille

Pienillä säästöillä ja budjetoinnilla voi olla suuri merkitys, mutta kaikille tämä ei välttämättä riitä. On tärkeää, että taloudellisissa vaikeuksissa olevat ottavat hyvissä ajoin yhteyttä velkojiinsa ja perintäyhtiöön, jotta tilannetta voidaan arvioida kokonaisuutena.

Hyvä ja vastuullisesti toimiva perintäyhtiö tekee aina yhteistyötä asiakkaiden kanssa arvioidakseen heidän taloudellisen tilanteensa ja selvittääkseen, paljonko heillä on käytettävissään velan maksuun välttämättömien laskujen jälkeen. Iskala kertoo Intrumin tavoitteena olevan jokaiselle asiakkaalle selkeä maksusuunnitelma, jonka avulla huoli velasta kevenee.

"Teemme Intrumilla yhteistyötä asiakkaidemme asiakkaiden kanssa. Jos heidän elämäntilanteensa ja olosuhteensa muuttuvat, selvitämme yhdessä, millaisia maksusuunnitelmia on mahdollista tehdä. Kun velka saadaan maksettua, on mahdollista kerätä säästöjä valoisampaa tulevaisuutta varten."

Intrumin eurooppalainen kuluttajien maksutapatutkimus 2022 julkaistaan marraskuussa.

Vinkkejä oman talouden kuntoon laittamiseen

Muodosta realistinen käsitys taloudestasi

Kirjaa ylös selkeästi säännölliset tulot ja menot. Tee budjetti, eli arvioi, paljonko tuloja sinulla on ja millaisiin menoihin ne riittävät. Seuraa myös budjettisi toteutumista kuukausitasolla. Näin saat selkeän ymmärryksen, mihin rahasi kuluvat.

Leikkaa kustannuksia – päätä, mistä voit säästää

Onko sinulla esimerkiksi tilauksia tai jäsenyyksiä, joita et tarvitse? Voitko säästää ruokalaskuissa suunnittelemalla ateriat tarkemmin, vertailla ostospaikkojen hintoja tai vaihtaa vapaa-ajan viettotapoja edullisempiin?Esimerkiksi luonnossa liikkuminen ei maksa mitään.

Kasvata tuloja

Arvioi, voitko ansaita enemmän ottamalla toisen työn, vuokraamalla vapaan huoneen tai pyytämällä työnantajaltasi palkankorotusta.

Hyödynnä edut

Varmista, että hyödynnät kaikki edut, joita on tarjolla. Tarkista, mihin hallituksien tai yhteiskunnan myöntämiin etuihin olet oikeutettu ja millaisia etuja työnantajasi tarjoaa henkilöstölle.

Säästä pieniä summia

Laita sivuun pieniä rahasummia, jos vain suinkin pystyt. Pienistäkin summista muodostuu ajan myötä suurempi puskuri odottamattomia kuluja varten.

Maksa kalliit velat ensin pois

Jos sinulla on korkeakorkoisia velkoja, on parasta maksaa ne pois ennen säästämistä. Pyydä tarvittaessa apua velkajärjestelyihin esimerkiksi velkaneuvonnasta tai Takuusäätiöltä.

Pyydä apua – älä kärsi yksin

Jos tulosi eivät vastaa menojasi, keskustele velkojien kanssa velan lyhennysvapaasta tai siirtymisestä pitkäaikaisempaan maksusuunnitelmaan. Velkojasi voi myös auttaa sinua antamalla tietoa muista tahoista, joilta voit hakea apua.

Lisätietoja:
Intrum Oy, Viestintä
puh: +358 46 5002 8693, sähköposti: viestinta@intrum.com

Juha Iskala, Intrum Oy, myyntijohtaja
puh: +358 50 370 6333, sähköposti: juha.iskala@intrum.com