Intrumin nimissä huijausviestejä ja huijaussivustoja

Intrumin nimissä on lähetetty huijaustekstiviestejä, joissa kehotetaan kirjautumaan muun muassa suomitunnistus.com  ja intrumlasku.com -sivustoille. Kyseiset sivustot ovat huijausverkkosivuja, jolle ei tule kirjautua. Jos epäilet Intrumin nimissä saamaasi tekstiviestiä, sähköpostia tai puhelua huijaukseksi, ota yhteyttä Intrumin asiakaspalveluun. Jos olet antanut huijausviestin yhteydessä henkilötietojasi väärälle taholle tai kirjautunut huijaussivustolle, ilmoita asiasta poliisille.


Asiakaspalvelussamme on ruuhkaa - suosittelemme asioimaan verkkopalvelussamme

Asiakaspalvelumme on tilapäisesti ruuhkautunut tavallista useampien yhteydenottojen vuoksi. Oma Intrum -verkkopalvelumme on sujuva tapa hoitaa asioita kanssamme. Siirry tästä Oma Intrumiin

 

Yrityksen luottotiedot

Kuinka saan Luottotietopalvelun käyttööni?
Kuinka saan Luottotietopalvelun käyttööni?

Yrityksen luottotietojen tarkistus tulisi olla vakiintunut osa vastuullista luotonantoa, oli kyseessä sitten laskulla myynti tai yhteistyökumppanin taustan tarkistus. Tarkastamalla yritysasiakkaasi maksukyky ja maksuhäiriöt, tiedät kenelle kannattaa myydä luotolla ja minkälaisin ehdoin. Yleisimmät luottokauppaan liittyvät riskit realisoituvat silloin, kun asiakasta ei tunneta.

 

Intrumilta saat kattavan kuvan yritysten maksukäyttäytymisestä. Ajantasaisen tiedon luottoriskeistä takaa Intrumin ainutlaatuinen perintätietorekisteri eli maksuviiveet, sekä muut julkiset tietolähteet, jotka sisältävät sekä positiivista että negatiivista maksukäyttäytymistietoa. Luottotietopalvelumme avulla teet dataan perustuvia päätöksiä ja parannat luottoriskien hallintaa.

Yritysraportit Suomesta ja ulkomailta

Maksutapatietoa yli 95 prosentista toimivista yrityksistä

Ainutlaatuinen perintätietorekisteri - maksukyky selville

Automaattiset luottoluokitukset ja luottosuositukset

Kuinka saan Luottotietopalvelun käyttööni?
Kuinka saan Luottotietopalvelun käyttööni?

Yrityksen luottotiedot ja luottoluokitukset - tunne asiakkaasi

Oli kumppanisi sitten Suomessa tai ulkomailla, yritysluottotietoja hyödyntämällä tunnet yritysten maksukyvyn ja luottoriskit, pidät ne hallinnassa ja optimoit myynnin maksukykyisiin asiakkaisiin.

Maksuviivetieto - tieto yrityksen perintäsaatavista

Maksuviive- eli perintätietoa hyödyntämällä tiedät, ketkä maksavat todennäköisimmin nopeasti. Silloin voit kohdistaa myyntistrategiasi maksukykyisille asiakkaille ja myöntää luottoja luottavaisin mielin.

Perintämittari - yrityksen maksukyvyn ennustaja

Perintämittari ennustaa kattavan perintädatamme avulla yrityksen maksukykyä. Perintämittaria voit hyödyntää uuden ja nykyisen asiakkaan maksukyvyn arvioinnissa ja yksilöllisten maksuehtojen määrityksessä.

Kysymyksiä ja vastauksia

Usein kysytyt kysymykset - Luottotiedot | Intrum

Miksi luottotiedot ovat tärkeitä?

Jotta tunnet sidosryhmäsi ja hallitset luottoriskejä tehokkaasti! Luottotietojen tarkastaminen on osa vastuullista luottokauppaa. Joskus yritykset ja yksityishenkilöt kamppailevat maksuviiveiden tai maksujen laiminlyönnin kanssa. Se voi johtaa yrityksen kassavirran vähenemiseen tai yksityishenkilön ylivelkaantumiseen. Tämä voi rajoittaa niin yrityksesi kuin yritysasiakkaasi kasvua tai jopa uhata niiden elinkelpoisuutta.

Valtava määrä dataamme mahdollistaa meidän tehdä tarkkoja arvioita ja luottoluokituksia siitä, miten asiakkaat käyttäytyvät nyt ja tulevaisuudessa. Sen avulla yrityksesi voi tehdä päätöksiä miten ja milloin myöntää luottoa, mihin asiakkaisiin kohdistaa myyntiponnisteluita ja milloin käyttää tiukempia ehtoja tai perintätoimia. Luottotietopalveluiden oppaan avulla voit tehostaa luotonhallintaasi.

Mitä eroa on Intrumin luottoluokituksella ja tavallisella luottotarkistuksella?

Pelkkä yksittäinen luottotieto, esim. maksuhäiriömerkintä, ei aina kerro koko totuutta. Luottokelpoisuuden arviointi on kuin palapelin kokoamista. Luottoluokituksiemme arvo piilee siinä, että meillä on maksukäyttäytymis- ja talousdataa, mitä yhdistelemällä ja analysoimalla voidaan hyvin tarkasti ennustaa luottokelpoisuutta.

Miksi Intrum on oikea kumppani luottotietopalveluihin?

Intrumin pitkä kansainvälinen kokemus ja jatkuva kehittyminen takaa meille tiedot, työkalut ja analytiikan arvioidaksemme asiakkaiden riskiä ja maksukäyttäytymistä tarkasti ja tehokkaasti. Markkinajohtajina meillä on merkittävä määrä dataa, jolla varmistamme, että tunnet yhteistyökumppanisi tilanteen ja optimoit luotonhallintasi. Intrum on vastuullinen yritys: roolimme yhteiskunnassa on toimia terveen talouden suunnannäyttäjänä ja tukea yritysten ja yksilöiden taloudellista hyvinvointia - eettisesti, lakien ja asetusten mukaisesti.

Mitä palvelu maksaa?

Hinnoittelumme perustuu vuosisopimukseen ja tarjouspyynnössä asiakkaan ilmoittamiin kyselymääriin. Hinta riippuu rapotin kattavuudesta, eli onko kyse yksittäisestä luottotiedosta vai kokonaisvaltaisesta luottosuosituksesta. Yksittäisten luottotietojen tarkastus on hyvin edullista (alkaen 0,80 €/kysely) verrattuna luottotappioon, jonka voit estää selvittämällä asiakkaasi ja yhteistyökumppanisi tiedot etukäteen.

Kuinka palvelu toimii?

Luottotietopalvelun sopimusasiakkaana saat kattavat Luotonhallintapalvelut jatkuvaan käyttöön edullisemmin. Vuosisopimus pitää sisällään luottotieto- sekä perintäpalveluiden käytön. Saat pääsyn Intrum Web Luottotieto -verkkopalveluihimme, mistä voit hakea tarpeisiisi sopivia raportteja asiakkaidesi maksukäyttäytymisestä, taloudellisesta tilanteesta ja luottoluokituksesta. Verkkopalvelu on käytettävissä suomen-, ruotsin- ja englanninkielisenä. Lisäksi palvelua voi käyttää vaivattomasti mobiilissa ja tuotteemme on myös integroitavissa suoraan omaan järjestelmäänne.

Mikäli sopimus ei ole ajankohtainen, tai olet yksityishenkilö, voit tilata yksittäisiä luottotietoja Intrumin Luottotietokaupasta. Sopimusasiakkaille on tarjolla etuja sekä laajempi tuotevalikoima. Sopimusasioissa jätä yhteystietosi alla olevan linkin kautta, niin olemme sinuun pian yhteydessä. 

Jätä yhteydenottopyyntö

Mitä tietoja saan Luottotietopalvelusta käyttööni?

Meiltä saat niin yritysten kuin yksityishenkilöiden luottotiedot. Oma Intrumin luottotietorekisterimme kertoo yrityksen maksukäyttäytymisestä ja maksuviiveistä reaaliajassa ja muut viralliset tietolähteet, kuten rekisteritiedot, maksuhäiriö- ja tilinpäätöstiedot mahdollistavat kattavan kokonaiskuvan muodostamisen. Luottotietoja voit ostaa yksittäisinä tietoina tai valmiina luottosuosituksina. Me Intrumilla osaamme kerätä, tulkita ja raportoida nämä tiedot, jotta voit käyttää niitä päätöksenteossa.

Miksi on tärkeää seurata luottoriskejä, yhteistyökumppaneita ja asiakkaita?

Ennakointi! Aiemmin ajallaan maksaneen asiakkaan tai muun sidosryhmän luottoriski voi muuttua. Luottokelpoisuuden seuranta on tärkeää varmistaaksesi, ettei yrityksesi saatavat jää kotiutumatta tai oma liiketoimintasi keskeydy – merkit ovat usein olemassa jo etukäteen. Yhteistyökumppaneista voi tulla myös vahvempia ja luottokelpoisempia, mikä tarkoittaa, että voit turvallisesti myöntää enemmän luottoa ja kasvattaa liiketoimintaasi nopeammin.

Perintätieto avaa näkymän yrityksen maksukykyyn

Tilinpäätöstiedot ja maksuhäiriömerkinnät perustuvat menneeseen tietoon. Tunnistatko luottoriskit tilanteessa, jossa tieto yrityksen taloudellisesta tilanteesta on vanhentunutta? Perintätieto on luottotietoa, mikä avaa näkymän reaaliaikaiseen maksukykyyn eli maksuviiveisiin.

 

Lue kuinka tunnistaa luottoriskit 

“Kun sisällytät luottotietojen tarkastamisen luottopolitiikkaasi ja liiketoimintasi arkeen, optimoit luotonhallintasi korkealle tasolle”

Riikka Korpinoro, luottokonsultti, Intrum Oy

Vinkkejä luottokauppaan

 • 1

  Määrittele yrityksellesi luottopolitiikka ja varmista tarvittavat resurssit sekä tehokkaat työkalut luotonvalvontaan

 • 2

  Tarkasta jokaisen uuden asiakkaan luottotiedot ennen luottokauppaa

 • 3

  Seuraa pitkäaikaisten asiakkaiden luottokelpoisuudessa tapahtuvia muutoksia valvontapalveluiden avulla

 • 4

  Hallittu riskinotto on paikallaan, huomioi luottopolitiikan joustavuus


Tule asiakkaaksemme

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme