Intrumin nimissä huijaussoittoja ja -sähköpostiviestejä 

Jos epäilet yhteydenottoa huijaukseksi, ota yhteyttä Intrumin asiakaspalveluun. Jos kyseessä ei ollut aito yhteydenotto Intrumilta ja olet antanut yhteydenottajalle henkilötietojasi, ilmoita asiasta poliisille.

Eurooppalainen yritysten maksutaparaportti 2022

Intrumin vuosittainen Eurooppalainen yritysten maksutaparaportti paljastaa kuinka maksuviiveet vaikuttavat yritysten liiketoimintaan. Tutkimme yli 11 000 yritystä 29 Euroopan maassa. Tämän vuoden tulokset kertovat, kuinka yritykset reagoivat epävarmuuteen, hallitsevat kasvusuunnitelmia ja pyrkivät ESG-vaatimusten noudattamiseen.

Yritykset janoavat kasvua, mutta kamppailevat epävarman taloustilanteen edessä

Ukrainan sodan syttymisen ja Kiinan uusien koronarajoitusten toimitusketjuvaikutusten seurauksena Suomen talouskasvu on hidastunut. Inflaatio on ennätyskorkealla ja keskuspankki on varoittanut kotitalouksien velkaantumisesta. Tästä huolimatta 30 prosenttia suomalaisyrityksistä uskoo liiketoimintansa olevan vahvempi kuin ennen pandemiaa, mikä on korkeampi kuin Euroopan 23 prosentin keskiarvo.

Yritykset odottavat maksuviivästysten lisääntyvän tänä vuonna

Talouden myrskystä selvitäkseen ja kasvua vauhdittaakseen, maksujen oikea-aikainen varmistaminen on kriittistä. Yli puolet suomalaisyrityksistä odottaa maksuviiveiden lisääntyvän vuoden loppupuoliskolla.

Yritysten vastuullisuuden tulisi näkyä myös yritysten maksukäytännöissä

Lähes kolme neljästä suomalaisyrityksestä (72 prosenttia) kertoo vain harvoin ajattelevansa maksuviivästysten kielteisiä vaikutuksia pienemmälle yritykselle, kun Euroopan keskiarvo on 61 prosenttia.

Oikea-aikainen maksaminen nähdään luottamuksen rakentajana ja katalysaattorina yrityksille investoida kestävään kehitykseen

Eurooppalainen yritysten maksutaparaportti kertoo haastavasta taloustilanteesta huolimatta kolmanneksen suomalaisyrityksistä uskovan liiketoimintansa olevan nyt vahvempi kuin ennen koronapandemiaa, ja yli puolella liiketoiminnan kasvattaminen on tänä vuonna ykkösprioriteetti. 

 

Lue lisää


Eurooppalainen yritysten maksutaparaportti 2022Lue lisää