Asiakaspalvelussamme on ruuhkaa - suosittelemme asioimaan verkkopalvelussamme 

Asiakaspalvelumme on tilapäisesti ruuhkautunut tavallista useampien yhteydenottojen vuoksi. Oma Intrum -verkkopalvelumme on sujuva tapa hoitaa asioita kanssamme. Siirry tästä Oma Intrumiin

Intrumin nimissä huijaussoittoja ja -sähköpostiviestejä

Jos epäilet Inrumin nimissä saamaasi viestiä tai puhelua huijaukseksi, ota yhteyttä Intrumin asiakaspalveluun. Jos kyseessä ei ollut aito yhteydenotto Intrumilta ja olet antanut yhteydenottajalle henkilötietojasi, ilmoita asiasta poliisille.

Toimitusjohtajan katsaus: Laatu ja kumppanuus tuovat tukea, kun talousmyrskyn mainingit keikuttavat venettä

Syksy on käynnistynyt talouden näkökulmasta edelleen epävakaissa merkeissä. Talousmyrskyn mainingit lyövät yhä korkeina ja horisontin näkymä on epävarma. Hintojen nousun ja korkotason vaikutukset näkyvät sekä yritysten että kuluttajien talouksissa monelta osin pidemmällä viiveellä. Mahdollinen taantuma tuo lisää synkkiä pilviä taivaalle.

Intrumin perintädatan maksuviiveanalyysi toiselta vuosineljännekseltä osoitti, että yritysten maksuviiveet ovat kasvaneet koko maassa ja lähes kaikilla toimialoilla. Huolestuttavin tilanne on pienyrityksillä. Kuluttajien maksukyky on toistaiseksi säilynyt hyvällä tasolla, mutta ilmassa on useita ennusmerkkejä hieman vaikeammasta talvesta. Työllisten määrä on kääntynyt laskuun ja inflaatio on pitkittynyt, mikä näkyy kohonneina elinkustannuksina. Lisäksi tutkimustemme mukaan suurella osalla kuluttajista talouden puskurit ovat erittäin pienet ja velkaantuneisuus on keskittynyt aikaisempaa enemmän samoille henkilöille.

Vaikeina aikoina hyvät kumppanit voivat tuoda tukea vaikeaan tilanteeseen. Me Intrumilla voimme auttaa toimeksiantajiamme vakauttamaan liiketoimintaansa tarjoamalla tietoa asiakkaiden maksukyvystä ja apua saatavien hallinnan tehostamiseen. Samalla autamme toimeksiantajiemme asiakkaita ottamaan oman taloutensa paremmin hallintaan.

Tänä vuonna olemme ensimmäisen vuosipuoliskon aikana auttaneet 30 554 henkilöä vapautumaan veloistaan, tehneet 15 523 maksusuunnitelmaa ja kauttamme on hoidettu 778 409 maksettua velkaa. Tämä tarkoittaa valtavaa määrää kohtaamisia, joissa asiantuntijamme neuvovat niin yrityksiä kuin yksityishenkilöitä talousasioissa. Joustavilla maksuajoilla ja maksusuunnitelmilla voimme auttaa hetkellisesti maksuvaikeuksiin joutuneita heidän taloushaasteissaan. Monissa tilanteissa taustalla voi olla hyvin yllättäviä, kipeitä ja vaikeita asioita, jotka on osattava hoitaa paitsi lakien ja säännösten mukaisesti myös erittäin hienotunteisesti, kunnioittavasti ja tukien. Tämä on työtä, jossa yhdistyvät ammattitaito, tilannetaju, koulutus ja kokemus sekä taustalla toimivat prosessit.

Palvelumme laatu onkin asia, jossa meillä on pitkät perinteet. Intrumille myönnettiin ensimmäisenä perintäyhtiönä maailmassa laatusertifikaatti jo 30 vuotta sitten. Siitä pitäen olemme paitsi täyttäneet laatusertifikaatin vaatimukset, myös edelleen tinkimättömästi kehittäneet palvelujamme ja toimintojamme vastaamaan toimeksiantajiemme odotuksia ja mieluummin jopa ylittämään ne. Laatusertifikaattimme uusittiin jälleen seuraavaksi kolmeksi vuodeksi ja elokuussa pidetyn auditoinnin yhteenvetona voitiin todeta, että laadun edellytykset täyttyvät meillä erittäin hienosti!

Meillä Intrumilla luonnollisesti myös arvioidaan, miten vastaamme kiristyvään taloustilanteeseen omassa toiminnassamme. Strategiset toimet, joista Intrumin osavuosikatsauksessa tiedotettiin, etenevät täällä Suomessa ja kansainvälisesti. Suomen osalta on sovittu Intrum Rahoitus Oy:n myynnistä Svea Bankille. Lisäksi kansainvälisessä toimintaverkostossamme on tehty ja tehdään muutoksia. Toimeksiantajille tuottamiimme palveluihin muutokset eivät vaikuta, sillä paikallinen ja kansainvälinen toimintamme jatkuu kumppaniverkostomme kautta entiseen tai jopa aiempaa tehokkaampaan tapaan.

Kaikessa toiminnassamme tavoitteenamme on paitsi luoda meidän ja toimeksiantajiemme välille vahvat suhteet, myös tukea toimeksiantajiemme asiakassuhteita aina ennakoivasta asiakasvalinnasta saatavien tehokkaaseen kotiuttamiseen. Vaikeassakin taloustilanteessa autamme asiakkaitamme menestymään ja edistämme tervettä maksukulttuuria.

Tunnelmallisia syyspäiviä toivottaen,

Tommi Sova
toimitusjohtaja

 

Intrum Oy:n toimitusjohtaja Tommi Sova