Intrumin nimissä huijausviestejä ja huijaussivustoja

Intrumin nimissä on lähetetty huijaustekstiviestejä, joissa kehotetaan kirjautumaan muun muassa suomitunnistus.com  ja intrumlasku.com -sivustoille. Kyseiset sivustot ovat huijausverkkosivuja, jolle ei tule kirjautua. Jos epäilet Intrumin nimissä saamaasi tekstiviestiä, sähköpostia tai puhelua huijaukseksi, ota yhteyttä Intrumin asiakaspalveluun. Jos olet antanut huijausviestin yhteydessä henkilötietojasi väärälle taholle tai kirjautunut huijaussivustolle, ilmoita asiasta poliisille.


Asiakaspalvelussamme on ruuhkaa - suosittelemme asioimaan verkkopalvelussamme

Asiakaspalvelumme on tilapäisesti ruuhkautunut tavallista useampien yhteydenottojen vuoksi. Oma Intrum -verkkopalvelumme on sujuva tapa hoitaa asioita kanssamme. Siirry tästä Oma Intrumiin

 

Pikaperintä

Intrum Pikaperintä on ensisijaisesti kehitetty yksittäisten saatavien perintään. Mikäli sinulla on vuoden aikana useampia laskusaatavia perittävänä, suosittelemme hyödyntämään vuosisopimusasiakkaan edut. 

 

Intrum Pikaperintä:

Helppo tapa yksittäisten laskujen perintään

Lähetä kuva laskusta tai täytä lomake

Kotimaan perintää

Ulkomaan perintää


Intrum Pikaperintä

Pikaperintä on helppo tapa yksittäisten saatavien perintään olipa saatavasi sitten kotimaassa tai ulkomailla. Tutustu lisää:

 

Palvelukuvaus

Hinnasto

Sopimusehdot

 

Jos haluat hyödyntää vuosisopimusasiakkaan edut, ota yhteyttä: asiakaspalvelu@intrum.com, 09 2291 1600. Autamme mielellämme!

Kysymyksiä ja vastauksia

Intrum Pikaperintä

Onko Pikaperintä tarkoitettu yritysten vai kuluttajien käyttöön?

Palvelu on tarkoitettu ainoastaan yritysten käyttöön. Voit käyttää palvelua, mikäli yrityksellänne on voimassaoleva y-tunnus.

Voinko toimittaa kerralla useamman maksamattoman laskun samalta asiakkaalta?

Palvelu on tarkoitettu ensisijaisesti yksittäisten riidattomien saatavien perintään. Halutessasi voit yhdistää saman asiakkaan maksamattomat laskut samaan perintätoimeksiantoon.  Tämä on mahdollista, kun jätät toimeksiannon lataamalla palveluun kuvan laskuista.

Kuinka paljon Intrum Pikaperintä -palvelun käyttö maksaa?

Palvelun perusmaksu on 79 € (+alv), joka veloitetaan aina kun jätätte uuden pikaperintätoimeksiannon. Perusmaksu veloitetaan myös siinä tapauksessa, että asiakkaanne kiistää velan eikä perintää voida jatkaa vapaaehtoisen perinnän keinoin.

Onnistuneesta perinnästä veloitamme lisäksi palvelumaksun 79 € (+alv). 

Riidattomasta oikeudellisesta perinnästä veloitamme lisäksi 179 € (+alv).

Jälkiperintään siirretyistä saatavista pidätämme 50 % provision.

Tutustu tarkemmin hinnastoomme 

Mitä jos saatava on riitainen?

Intrum Pikaperintä -palvelua ei voi käyttää riitaisten saatavien perintään. Jos saatava on riitainen, voit olla meihin yhteydessä puhelimitse: 09 2291 600 Autamme mielellämme löytämään tilanteeseenne sopivan ratkaisun.

Mitä tapahtuu, jos asiakas riitauttaa saatavan kesken perinnän?

Vapaaehtoista perintää ei perintälain mukaan saa jatkaa, jos asiakas kiistää maksuvelvollisuutensa, eikä kiistäminen ole selvästi perusteetonta. Tällaisessa tapauksessa asiakaspalvelumme ilmoittaa sinulle velan kiistämisestä ja sopii erikseen jatkotoimenpiteistä.

Riitaisen saatavan jatkoselvittelystä sovitaan erikseen. Riitaiset asiat käsitellään tuntiveloituksella lakiasiainosastollamme.

Voinko käyttää palvelua jos en ole lähettänyt kirjallista maksumuistutusta?

Kyllä voit. Tällöin lähetämme maksumuistutuksen puolestasi. Maksumuistutuksen lähettämisestä ei aiheudu yrityksellenne ylimääräisiä kustannuksia.

Miten saan perityt rahat yrityksemme tilille?

Käytämme Intrum Pikaperinnässä asiakasvaratiliä, josta tilitämme saatavan pääoman ja korot yrityksenne tilille. Tilitys tehdään viikoittain.

Haluatko kuulla lisää luotonhallinnan palveluistamme?

Ota yhteyttä myyntiimme.