Asiakaspalvelussamme on ruuhkaa - suosittelemme asioimaan verkkopalvelussamme 

Asiakaspalvelumme on tilapäisesti ruuhkautunut tavallista useampien yhteydenottojen vuoksi. Oma Intrum -verkkopalvelumme on sujuva tapa hoitaa asioita kanssamme. Siirry tästä Oma Intrumiin

Intrumin nimissä huijaussoittoja ja -sähköpostiviestejä

Jos epäilet Inrumin nimissä saamaasi viestiä tai puhelua huijaukseksi, ota yhteyttä Intrumin asiakaspalveluun. Jos kyseessä ei ollut aito yhteydenotto Intrumilta ja olet antanut yhteydenottajalle henkilötietojasi, ilmoita asiasta poliisille.

Mitä tietoa tai palvelua tarvitset?

Yritysraportit

Yrityksen luottotiedot

Intrumilta saat kattavan kuvan yritysten maksukäyttäytymisestä. Luottotietoja hyödyntämällä tiedät, ketkä nykyiset ja potentiaaliset asiakkaat maksavat todennäköisimmin nopeasti, ja voit kohdistaa myyntistrategiasi ja myöntää luottoja asiakkaillesi luottavaisin mielin. Tarjoamme myös kuluttajien luottotietojen tarkastusta.

Lue lisää › Yrityksen luottotiedot

Luottotietoraportit

Kuluttajien luottotiedot

Intrumilta saat laajan näkymän myös kuluttajien maksukäyttäytymisestä. Tarkistamalla kuluttajan luottotiedot etukäteen, saat tietoa luotonhakijan maksukäyttäytymisestä luottopäätöksen tueksi. Esimerkiksi vuokralaisen luottotietojen tarkistus on aina hyvä tehdä ennen vuokrasopimuksen solmimista.

Lue lisää › Kuluttajien luottotiedot

Luottopäätöksen tekeminen

Luottosuositusraportit

Päätös siitä, pitäisikö asiakkaalle myöntää luottoa, voi vaikuttaa merkittävästi yrityksesi kassavirtaan ja kannattavuuteen. Oikean päätöksen tekeminen minimoi riskisi ja auttaa tekemään jokaisesta asiakassuhteesta kannattavan.

Lue lisää › Luottosuositusraportit

Yritysten luottokelpoisuuden valvonta

Valvontapalvelut

Asiakkaan olosuhteet ja käyttäytyminen voivat muuttua ajan myötä. Yllättävät maksujen laiminlyönnit voivat vaikuttaa yritykseesi syvästi. Tästä syystä on erittäin tärkeää seurata asiakkaiden luottokelpoisuutta ja maksukykyä, jotta vältyt luottotappioilta.

Lue lisää › Valvontapalvelut

Riskienhallinnan optimointi

Analytiikkapalvelut

Kokonaisvaltaisena luotonhallinnan asiantuntijana tuotamme ainutlaatuista tietoa riskienhallintaan.

Lue lisää › Analytiikkapalvelut

Verkkopalvelu sopimusasiakkaille

Intrum Web Luottotieto

Luottotietopalvelun Intrum Webistä löydät tuotteet yksityishenkilöiden ja yritysten luottotietojen ja luottokelpoisuuden tarkastukseen. Sopimusasiakkaana saat kattavat Luottotietopalvelut edullisemmin ja helpommin.

Lue lisää › Intrum Web Luottotieto

Verkkokauppa nopeaan asiointiin ilman sopimusta

Intrum Luottotietokauppa.fi

Luottotiedot nopeasti netistä ilman sopimusta! Intrum Luottotietokaupasta löydät tuotteet yksityishenkilöiden ja yritysten luottotietojen ja luottokelpoisuuden tarkistukseen.

Lue lisää › Intrum Luottotietokauppa.fi

Kysymyksiä ja vastauksia

FAQ Luottotietopalvelut | Intrum

Miksi luottotiedot ovat tärkeitä?

Jotta tunnet sidosryhmäsi ja hallitset luottoriskejä tehokkaasti! Luottotietojen tarkastaminen on osa vastuullista luottokauppaa. Joskus yritykset ja yksityishenkilöt kamppailevat maksuviiveiden tai maksujen laiminlyönnin kanssa. Se voi johtaa yrityksen kassavirran vähenemiseen tai yksityishenkilön ylivelkaantumiseen. Tämä voi rajoittaa niin yrityksesi kuin yritysasiakkaasi kasvua tai jopa uhata niiden elinkelpoisuutta.

Valtava määrä dataamme mahdollistaa meidän tehdä tarkkoja arvioita ja luottoluokituksia siitä, miten asiakkaat käyttäytyvät nyt ja tulevaisuudessa. Sen avulla yrityksesi voi tehdä päätöksiä miten ja milloin myöntää luottoa, mihin asiakkaisiin kohdistaa myyntiponnisteluita ja milloin käyttää tiukempia ehtoja tai perintätoimia. Luottotietopalveluiden oppaan avulla voit tehostaa luotonhallintaasi.

Mitä eroa on Intrumin luottoluokituksella ja tavallisella luottotarkistuksella?

Pelkkä yksittäinen luottotieto, esim. maksuhäiriömerkintä, ei aina kerro koko totuutta. Luottokelpoisuuden arviointi on kuin palapelin kokoamista. Luottoluokituksiemme arvo piilee siinä, että meillä on maksukäyttäytymis- ja talousdataa, mitä yhdistelemällä ja analysoimalla voidaan hyvin tarkasti ennustaa luottokelpoisuutta.

Miksi Intrum on oikea kumppani luottotietopalveluihin?

Intrumin pitkä kansainvälinen kokemus ja jatkuva kehittyminen takaa meille tiedot, työkalut ja analytiikan arvioidaksemme asiakkaiden riskiä ja maksukäyttäytymistä tarkasti ja tehokkaasti. Markkinajohtajina meillä on merkittävä määrä dataa, jolla varmistamme, että tunnet yhteistyökumppanisi tilanteen ja optimoit luotonhallintasi. Intrum on vastuullinen yritys: roolimme yhteiskunnassa on toimia terveen talouden suunnannäyttäjänä ja tukea yritysten ja yksilöiden taloudellista hyvinvointia - eettisesti, lakien ja asetusten mukaisesti.

Mitä palvelu maksaa?

Hinnoittelumme perustuu vuosisopimukseen ja tarjouspyynnössä asiakkaan ilmoittamiin kyselymääriin. Hinta riippuu rapotin kattavuudesta, eli onko kyse yksittäisestä luottotiedosta vai kokonaisvaltaisesta luottosuosituksesta. Yksittäisten luottotietojen tarkastus on hyvin edullista (alkaen 0,80 €/kysely) verrattuna luottotappioon, jonka voit estää selvittämällä asiakkaasi ja yhteistyökumppanisi tiedot etukäteen.

Kuinka palvelu toimii?

Luottotietopalvelun sopimusasiakkaana saat kattavat Luotonhallintapalvelut jatkuvaan käyttöön edullisemmin. Vuosisopimus pitää sisällään luottotieto- sekä perintäpalveluiden käytön. Saat pääsyn Intrum Web Luottotieto -verkkopalveluihimme, mistä voit hakea tarpeisiisi sopivia raportteja asiakkaidesi maksukäyttäytymisestä, taloudellisesta tilanteesta ja luottoluokituksesta. Verkkopalvelu on käytettävissä suomen-, ruotsin- ja englanninkielisenä. Lisäksi palvelua voi käyttää vaivattomasti mobiilissa ja tuotteemme on myös integroitavissa suoraan omaan järjestelmäänne.

Mikäli sopimus ei ole ajankohtainen, tai olet yksityishenkilö, voit tilata yksittäisiä luottotietoja Intrumin Luottotietokaupasta. Sopimusasiakkaille on tarjolla etuja sekä laajempi tuotevalikoima. Sopimusasioissa jätä yhteystietosi alla olevan linkin kautta, niin olemme sinuun pian yhteydessä. 

Jätä yhteydenottopyyntö

Mitä tietoja saan Luottotietopalvelusta käyttööni?

Meiltä saat niin yritysten kuin yksityishenkilöiden luottotiedot. Oma Intrumin luottotietorekisterimme kertoo yrityksen maksukäyttäytymisestä ja maksuviiveistä reaaliajassa ja muut viralliset tietolähteet, kuten rekisteritiedot, maksuhäiriö- ja tilinpäätöstiedot mahdollistavat kattavan kokonaiskuvan muodostamisen. Luottotietoja voit ostaa yksittäisinä tietoina tai valmiina luottosuosituksina. Me Intrumilla osaamme kerätä, tulkita ja raportoida nämä tiedot, jotta voit käyttää niitä päätöksenteossa.

Miksi on tärkeää seurata luottoriskejä, yhteistyökumppaneita ja asiakkaita?

Ennakointi! Aiemmin ajallaan maksaneen asiakkaan tai muun sidosryhmän luottoriski voi muuttua. Luottokelpoisuuden seuranta on tärkeää varmistaaksesi, ettei yrityksesi saatavat jää kotiutumatta tai oma liiketoimintasi keskeydy – merkit ovat usein olemassa jo etukäteen. Yhteistyökumppaneista voi tulla myös vahvempia ja luottokelpoisempia, mikä tarkoittaa, että voit turvallisesti myöntää enemmän luottoa ja kasvattaa liiketoimintaasi nopeammin.

Miksi valita Intrum luottotietokumppaniksi?

Globaali toimija - paikallinen yhteistyökumppani


Kattavat luottotietoraportit ja valvontapalvelut


Ainutlaatuinen perintätietorekisteri


24 h verkkopalvelu


Haluatko kuulla lisää palvelun käytöstä ja tuotteista?

Ota yhteyttä asiantuntijaan, autamme mielellämme