Kun pitkätkään maksuehdot eivät riitä

Tehdystä työstä pitää saada myös palkkio. Mitä tehdä, kun maksuajat venyvät eikä aikaa tahdo liietä paperihommiin?

Tapaan työssäni runsaasti pk-sektorin yrittäjiä. Muutama päivä sitten olimme asiakaskäynnillä, kun keskustelun ydinongelmaksi nousi se, että kyseinen yrittäjä ei ollut ehtinyt pitämään lomaa viimeisen kahteen vuoteen. Tapaamisen tavoitteeksi nousi tämän ongelman ratkaiseminen.

Tällä metalliteollisuudessa toimivalla yhtiöllä on pitkä vakavarainen historia ja laaja asiakaskanta, joka koostuu suuryhtiöistä ja pk-yrityksistä.

Pitkien maksuaikojen kurimus oli osunut myös tämän yrittäjän arkeen, koska pitkätkään maksuehdot eivät välillä riittäneet, vaan maksuaikoja venytettiin niistäkin huolimatta.
Oli yrittäjän onni, että pienempien asiakkaiden maksuajat pysyivät kohtuullisina lyhyemmälläkin maksuehdolla. Loman viettämiseen liittyvä ongelma taas koski myyntireskontran hoitoa, maksuvalvontaa ja silloin tällöin eteen tulevia perintätapauksia.

Ongelma on tuttu monen muun yrittäjän kanssa käydyistä keskusteluista: työaika kuluu oman ydinliiketoiminnan hoitamiseen, eikä paperihommille tahdo liietä aikaa saati energiaa.

Kassankierto ja myyntireskontran hoito ovat kuitenkin keskiössä, kun pohditaan yhtiön menestymistä ja kehittämistä pitkällä aikavälillä.
Tapio Miettunen, rahoituskonsultti, Intrum Rahoitus Oy.

Kassankierto ja myyntireskontran hoito ovat kuitenkin keskiössä, kun pohditaan yhtiön menestymistä ja kehittämistä pitkällä aikavälillä. Toki olisi myös reilua kaikkien osapuoltan kannalta, että tehdystä työstä kotiutuisi palkkio sovitun ajan puitteissa.

Tämän yrittäjän tapauksessa oli onni, että olimme päässeet ratkaisemaan samanlaisia ongelmia aiemminkin. Muutaman hyvän referenssin turvin neuvottelumme etenivät suotuisissa merkeissä. Ratkaisuksi löytyi laskurahoitus, joka joustaa yrityksen kassatilanteen mukaan. Nyt kyseinen yrittäjä rahoittaa laskunsa ja voi unohtaa saatavahuolet.

Realistisena tavoitteena on, että yrittäjä pääsisi lomalle jo lähitulevaisuudessa.

Lue lisää Intrum Rahoituksen yrityksille tarjoamista rahoitusmalleista.