VAT Compliance

VAT Compliance -palvelu tarkoittaa käytännössä, että kielitaitoiset asiantuntijamme hoitavat yrityksen puolesta alv-rekisteröintitarpeen selvityksen kohdemaassa, tarvittavan rekisteröintiprosessin, sekä liitännäisten ilmoitusten jättämisen ja konsultoivat arvonlisäveroasioihin liittyvissä asioissa.

Varmistaa raportoinnin oikeellisuuden

Helppokäyttöinen portaali materiaalien siirtoon

Automaattiset muistutukset määräajoista

Kokeneiden asiantuntijoiden tuki


Kysymyksiä ja vastauksia

FAQ - VAT Compliance | Intrum

Mitä ilmoituksia yritysten tulee jättää ulkomaisille viranomaisille?

Maat vaativat erilaisia ilmoitustyyppejä ja säännökset muuttuvat nopeallakin aikataululla. Ilmoitusvelvollisuus riippuu mm. yrityksestä, toiminnan luonteesta ja laajuudesta sekä kohdemaasta. Hoidamme asiakkaidemme ALV-, yhteenveto, SAF-T, Intrastat- ja muut vaadittavat alv-liitännäiset ilmoitukset kohdemaahan. Kysy lisää palveluistamme

Mihin maihin Intrum tarjoaa alv-raportointipalveluita?

Tarjoamme alv-rekisteröintien hoitoa kaikissa EU-maissa ja lisäksi muun muassa Sveitsissä, Norjassa, UK:ssa, Turkissa ja Serbiassa. Asiakkaidemme tukena on kokeneiden verokonsulttien verkostomme.

Miten ilmoitusten raportointi tapahtuu käytännössä?

Asiakkaamme saavat käyttöönsä tunnukset ja ohjeet Intrum VAT Portaaliin, jonka kautta ilmoitusmateriaalit toimitetaan asiantuntijoidemme käsittelyyn. Portaalin kautta näkee myös tulevat määräajat ja asiakkaat saavat automaattiset muistutukset lähestyvistä ilmoitusten ja mahdollisten alv-tilitysten eräpäivistä.

EU:n lainsäädännön kehittyessä ja muuttuessa yritysten erilaiset raportointi- ja compliance-velvoitteet lisääntyvät.

Ajankohtaisia aiheita kansainvälisen verotuksen saralta

EU:n lainsäädännön kehittyessä ja muuttuessa yritysten erilaiset raportointi- ja compliance-velvoitteet lisääntyvät. Olemme koonneet tähän ajankohtaiskatsaukseen keskeisiä uutisia EU:n arvonlisäverotuksen digipaketista, muoviverosta ja EU:n vihreän siirtymän suunnitelmasta.

Arvonlisäverolaki ja -direktiivi

EU:n arvonlisäverodirektiivi luo raamit jäsenvaltioiden alv-lainsäädännölle ja yhteinen säädöspohja helpottaa lainsäädännön soveltamista käytännössä. Arvonlisäverodirektiivi on velvoittava vain tavoitteiltaan, joten se jättää EU:n jäsenmaille mahdollisuuksia valita menetelmiä, joilla direktiivin säännökset asetetaan voimaan sekä hakea poikkeuksia säännösten soveltamiseen.


Haluatko kuulla lisää arvonlisäveropalveluistamme?

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme.