Arvonlisäverotuksen suunnittelu jää monessa yrityksessä vähälle huomiolle

Lauri Kosloff on työskennellyt taloushallinnon parissa koko työuransa. Hän uskoo, että yritykset ovat edelleen turhan vaatimattomia etsiessään keinoja kassavirran tehostamiseen. Ulkomaisen sekä kotimaisen arvonlisäverotuksen suunnittelun ja mahdollisesti alan erityisosaamisen puute saattavat kääntyä yrityksille tappioksi.

Mitä suuremmasta yrityksestä on kyse, sitä enemmän potentiaalia arvonlisäveropalveluiden hyödyntämisellä voidaan vapauttaa. Usein ajatellaan, että arvonlisäverotukseen liittyvät velvollisuudet ovat puhtaasti hallinnollisia kuluja. Sellaiseksi ne myös muodostuvat, jollei niiden hallintaan perehdytä ja mahdollisuuksia laajamittaisesti hyödynnetä.

– Konsultoimme ja koulutamme useita suomalaisia kansainvälistä kauppaa harjoittavia yrityksiä arvonlisäverotuksellisten vaikutusten suunnittelussa ja optimoinnissa. Tarjoamme palvelukokonaisuuksia, joiden avulla yrityksen ulkomaiset arvolisäverorekisteröitymiset ja alv-takaisinhaut tapahtuvat tehokkaasti ja oikea-aikaisesti. Tunnemme eri maiden lainsäädännön sekä takaisinhakuprosessiin liittyvät erityispiirteet, mikä vaikuttaa esimerkiksi alv-palautushakemusten käsittelyn nopeuteen ja sitä kautta yrityksen kassavirtaan, Kosloff toteaa.

Kosloff haluaa kuunnella entistä tarkemmin asiakkaiden tarpeita ja vahvistaa Arvonlisäveropalveluiden tarjontaa entistä kokonaisvaltaisempien konsultointipalveluiden suuntaan. Tulli- ja kauppasodat ovat tuoneet tumman varjon kansainvälisen kaupan ylle. Intrumin Arvonlisäveropalvelut ovat asiakkaiden tukena myös VAT Compliance -asioissa ja auttavat esimerkiksi yrityksiä Brexitiin liittyvissä arvonlisäverokysymyksissä.

Kuka

Lauri Kosloff on työskennellyt Intrumilla vuodesta 2016 lähtien vastaten yrityksen sisäisestä laskennasta, vt talousjohtajana. Helmikuussa 2019 Lauri nimitettiin Arvonlisäpalveluiden liiketoimintajohtajaksi. Lisäksi hän on Intrum Oy:n laajennetun johtoryhmän jäsen.
Motto: Älä yritä vaan onnistu!

Haluatko kuulla lisää arvonlisäveropalveluistamme? Ota yhteyttä, autamme mielellämme!

Puhelin 09 2291 1700
vatservices@intrum.com

Kirjoittaja: Leena Rindell, VTM, viestintäpäällikkö, Intrum Oy.