Arvonlisävero – yksinkertaisesti monimutkaista

Arvonlisäveroasiat ovat niiden kanssa työskenteleville rutiinihommaa. Paitsi erikoistilanteissa, joita tulee eteen kansainvälistyvässä liiketoimintaympäristössä yhä useammin.

Jotta yrityksen taloushallinnossa työskentelevät henkilöt voisivat tehdä työnsä tehokkaasti ja virheettä, on tärkeää, että saatavilla ja hallussa on tarvittava tieto. Varsinkin harvoin eteen tipahtavat erikoistilanteet vievät turhaan aikaa, kun kollegoiden kanssa yhdessä pohditaan, että mikähän olisi tämän laskun tai transaktion oikea kohtelu arvonlisäveromielessä.

Alv ulkomaankaupassa?

Voiko tämän laskun nyt hyväksyä kiertoon? Entäs tämän norjalaiselle asiakkaalle menevän myyntilaskun merkinnät? Myymmekö tuotteitamme elinkeinonharjoittajille vai kuluttajille ja miten ostajan asema vaikutti verokohteluun?

Yksinkertaisimmillaan suomalaisten yritysten kansainvälisessä tavarakaupassa on kyse kahden EU-jäsenvaltion välisestä tavaraliikkeestä asianmukaisesti alv-rekisteröityneiden yritysten välillä. Entäs kun kauppaan kuuluu tavaroiden asennusta kohdemaassa tai tavaroiden liikkeen ketjuttamista joko osapuolten tai maiden välillä? Entä jos tilataan Kiinasta tavaraa Hollannin kautta Suomeen?

Pääsäännön mukainen palvelu?

Palvelukaupassa sentään on helpompaa – kaikki käsitellään käännetyn verovelvollisuuden mukaisesti. Paitsi ne pääsäännön vahvistavat poikkeukset. Mitkähän ne olivatkaan? Olikohan muuten e-kirja pääsäännön mukainen palvelu vai sähköinen palvelu, johon sovelletaan taas omia myyntimaasäännöksiä?

Onneksi ihan kaikkea ei tarvitse tietää tai tehdä itse.

Meiltä Intrumin Arvonlisäveropalveluista löytyy vastaus ihan jokaiseen näistä pulmista – ja moneen moneen muuhun. Tutustu koulutuskalenteriimme ja ilmoittaudu mukaan! Osallistumalla koulutuksiimme saat hyvän kokonaiskuvan siitä, mitä yrityksenne tulisi ottaa huomioon, kun on tekemisissä joko kansainvälisten ostojen tai myyntien kanssa.

Tapaamisiin koulutuksissa!