Intrumin vinkit lainojen yhdistämiseen

Tänä syksynä tuli kuluttajansuojalakiin muutos, jonka myötä 1.9.2019 alkaen kulutusluotoista saa periä enintään 20 prosentin nimelliskorkoa. Lakimuutoksella on pyritty hillitsemään kuluttajien ja kotitalouksien velkaantumista. Onko sinulle kertynyt lainoja useisiin eri rahalaitoksiin ja pankkeihin?

Tutustu Intrumin perintäneuvottelija Merja Hännisen vinkkeihin, joista on apua velan maksuusi:

  • Selvitä aina luottoehdot ja kilpailuta lainojen yhdistäminen. Älä hyväksy ensimmäistä vastaan tulevaa tarjousta. Muista kuitenkin, että yksi laina on parempi, kun monta lainaa.
  • Jos olet velkaa useaan eri rahalaitokseen tai pankkiin, kannattaa kääntyä velkaneuvonnan tai Takuusäätiön puoleen. Velkaneuvonnassa saat asiantuntijoiden apua mm. taloudellisen kokonaistilanteen kartoittamiseen ja talouden suunnitteluun. Siellä selvitetään velkojen kokonaistilanne, miten paljon ja minne olet velkaa. Takuusäätiö puolestaan myöntää takuita pankista nostettaviin järjestelylainoihin. Takaus sopii, kun velkaongelman voi ratkaista yhdistämällä monet eri velat yhdeksi lainaksi. Näin saadaan velkakierre katkeamaan ja velkojen hoito helpottuu.
  • Kun olet saanut selvyyden veloistasi ja luotot/ lainat yhdistettyä, sovi Intrumin asiakaspalvelun kanssa maksusuunnitelma, jonka avulla saat maksettua velkasi pois.
  • Tutustu lisää tahoihin, jotka tarjoavat apua talous- ja velka-asioissa.
    Muista, ettet ole yksin! Anna meidän auttaa. Ota yhteyttä Intrumin asiakaspalveluun.

Lähteet:

Finlex.fi
Oikeus.fi
Takuusäätiö.fi