Intrumin nimissä huijaussoittoja ja -sähköpostiviestejä 

Jos epäilet yhteydenottoa huijaukseksi, ota yhteyttä Intrumin asiakaspalveluun. Jos kyseessä ei ollut aito yhteydenotto Intrumilta ja olet antanut yhteydenottajalle henkilötietojasi, ilmoita asiasta poliisille.

Europpalainen kuluttajien maksutaparaportti 2020

Intrumin vuosittain ilmestyvä Eurooppalainen kuluttajien maksutaparaportti kuvaa yksityiskohtaisesti koronan taloudellisia vaikutuksia kotitalouksille 24 Euroopan maassa. Raporttia varten tutkittiin yli 24 000 kuluttajaa ja se osoittaa kuinka vakavat vaikutukset koronalla on ollut heidän talouteensa.

Taloudellinen hyvinvointi laskee koronan vaikutuksesta

Taloudellinen hyvinvointi laskee koronan vaikutuksesta, mutta Suomen tilanne on hyvä verrattuna muihin Euroopan maihin. Taloudellista hyvinvointia kuvaavassa barometrissa Suomi sijoittui kahdeksanneksi kokonaispistemäärällä mitattuna. Viime vuonna sijoitus oli viides.

Suomalaisilla on Euroopan parhaimmat talouslukutaidot

Suomalaisilla on toista vuotta peräkkäin Euroopan parhaimmat talouslukutaidot. Lähes neljä kymmenestä (38 %) suomalaisista sanoo omaavansa erinomaiset talouslukutaidot, kun vastaava luku Euroopassa on vain vähän yli neljännes (27 %).

Säästäminen tulevaisuutta varten on laskenut

Koronakriisillä on myös pidempiaikainen vaikutus kotitalouksien talouteen. Säästäminen tulevaisuutta varten on laskenut sekä Suomessa että muualla Euroopassa. Suomalaisista 69 % sanoo, että he voivat säästää joka kuukausi. Euroopan keskiarvo on 76 %.

Suomalaisilla yhä Euroopan parhaimmat talouslukutaidot, mutta maksuongelmat kasaantuvat lapsiperheille ja nuorille

Intrumin julkaisema European Consumer Payment -raportti vertailee vuosittain 24:n Euroopan maan kuluttajien taloudellista hyvinvointia maksukyvyn, säästäminen tulevaisuutta varten ja talouslukutaidon osa-alueella. Suomi sijoittui kokonaistuloksissa kahdeksanneksi ja talouslukutaidossa kärkeen jo toista vuotta peräkkäin. 

 

Lue lisää


Lataa Eurooppalainen kuluttajien maksutaparaportti

Saat Suomea ja Eurooppaa koskevat raportit

Lue lisää