Opiskelijat mukaan ideoimaan keinoja kohti velatonta huomista

Intrum ja ammattikorkeakoulu Haaga-Helia solmivat yritysyhteistyösopimuksen viime keväänä. Kumppanuuden tavoitteena on löytää yhteistyömuotoja, jotka tukevat sekä opiskelijoita, oppilaitosta että Intrumia.

– Haluamme ehdottomasti hyödyntää oppilaiden innovatiivisia ajatuksia siitä, millä tavalla voimme vaikuttaa terveen talouden rakenteisiin ja parempien maksukäytäntöjen kehittymiseen Suomessa. Teemme Intrumilla jo nyt paljon tiedotus- ja valistustyötä, mutta uskomme, että tällä saralla on vielä paljon saavutettavaa. Monet nuoret ja oppilaitokset ovat peräänkuuluttaneet nuorison tarvetta paremmalle talousosaamiselle ja henkilökohtaisen talouden hallinnalle. Ideoimalla esimerkiksi Haaga-Helian mediaopiskelijoiden kanssa yhteisiä velkaantumisen ennaltaehkäisyyn ja talouden hallintaan liittyviä some-kampanjoita voimme yhdessä vaikuttaa merkittävän pulman ratkomiseen Suomessa, kertoo Intrumin viestintäpäällikkö Leena Rindell.

Intrumin nimikkoluokka valmistui syyskuussa Haaga-Helian tiloihin. Lähiaikoina oppilaille on luvassa Uratori-tapahtuman yhteydessä pienimuotoiset tuparit, joissa voidaan kuulla oppilaiden odotuksia ja toiveita alkaneelle yritysyhteistyölle sekä keskustella heidän urahaaveistaan.

Luotonhallinta-alalla tarvitaan eri alojen osaajia, kuten asiakaspalvelijoita, lakimiehiä, analyytikoita, myyjiä, it-ammattilaisia ...
Anu Eiro, Intrumin HR johtaja

– Intrum työllistää eri alojen osaajia, ja meille on tärkeää rakentaa verkostoja eri alojen opiskelijoiden kanssa. Tällä hetkellä luotonhallintapalveluissa työskentelee noin 300 työntekijää. Luotonhallinta-alalla tarvitaan niin myyjiä, it-asiantuntijoita, lakimiehiä, analyytikkoja sekä perintäalan ammattilaisia, joilla on hyvin monipuolista asiantuntemusta juuri toimialaamme liittyen. Mikä parasta, monet tehtävistämme soveltuvat myös nuorille, jotka ovat kiinnostuneita urasta asiakaspalvelun ja luotonhallinnan parissa. Odotan innolla tapaamisia Haaga-Helian opiskelijoiden kanssa ja yhteisiä tulevia projektejamme, pohdiskelee Anu Eiro, HR johtaja Intrumilta.

Intrum osallistuu Vastuullinen kesäduuni 2020 -kampanjaan ja pyrkii tarjoamaan mielenkiintoisia harjoittelu- ja työpaikkoja nuorille.