Intrumin nimissä huijausviestejä ja huijaussivustoja

Intrumin nimissä on lähetetty huijaustekstiviestejä, joissa kehotetaan kirjautumaan muun muassa suomitunnistus.com,  intrumlasku.com ja suomiturvallisuus.com -sivustoille. Kyseiset sivustot ovat huijausverkkosivuja, jolle ei tule kirjautua. Jos epäilet Intrumin nimissä saamaasi tekstiviestiä, sähköpostia tai puhelua huijaukseksi, ota yhteyttä Intrumin asiakaspalveluun. Jos olet antanut huijausviestin yhteydessä henkilötietojasi väärälle taholle tai kirjautunut huijaussivustolle, ilmoita asiasta poliisille.

 

Eurooppalainen yritysten maksutaparaportti 2023

Intrumin vuosittainen Eurooppalainen yritysten maksutaparaportti paljastaa kuinka maksuviiveet vaikuttavat yritysten liiketoimintaan. Tutkimme yli 10 000 yritystä 29 Euroopan maassa. Suomessa tutkimukseen osallistui 500 yritystä.

Maksuviiveiden selvittelyyn käytetään lähes viisi miljardia euroa ja 83 työpäivää vuosittain

Suomalaisyrityksistä 51 prosenttia käyttää yli 10 tuntia viikossa asiakkaiden maksujen selvittelyyn, mikä vastaa vuodessa 83 päivää ja on pois yrityksen ydinliiketoiminnasta. Maksujen selvittelyyn menetetyt rahat estävät investoinnit, jotka voisivat luoda vahvemman ja vihreämmän talouden.

Inflaatio iskee tuloihin ja asettaa esteitä kasvulle

Kuusi kymmenestä suomalaisyrityksestä odottaa korkeamman inflaation ja kasvavien korkojen nakertavan tuloja tänä vuonna. Myös kustannusleikkaukset heikentävät yritysten strategisia kasvusuunnitelmia. Yrityksistä 45 prosenttia joutuu ottamaan normaalia enemmän velkaa säilyttääkseen kilpailukykynsä haastavailla markkinoilla.

Yritysten on opittava katkaisemaan maksuviiveiden kierre

Yritysten osuus, joita on pyydetty hyväksymään pidempiä maksuehtoja, kasvaa vuosi vuodelta. Jos yrityksellä on vaikeuksia saada asiakkaat maksamaan, se saattaa joutua pidättelemään maksamista omille tavarantoimittajilleen, mikä voi johtaa toimitusketjun häiriöihin ja talouden heikkenemiseen.

Yhä useampi asiakas pyytää pidempiä maksuaikoja

Maksuviiveiden selvittelyyn käytetään Suomessa lähes viisi miljardia euroa ja 83 työpäivää vuosittain

Intrumin Eurooppalainen yritysten maksutaparaportti kertoo karua kieltä ­­- yritykset ympäri Eurooppaa käyttävät yli neljänneksen työvuodesta maksuviiveiden jäljittämiseen ja se merkitsee Euroopan taloudelle neljännesbiljoonan euron vuosittaisia kokonaiskustannuksia.  Suomessa maksujen selvittely maksaa yrityksille lähes 5 mrd. euroa vuodessa. Yli puolet yrityksistä kuluttaa yli 10 tuntia viikossa asiakkaiden laskujen selvittelyyn, mikä vastaa vuodessa 83 hukattua päivää. Lue lisää


Eurooppalainen yritysten maksutaparaportti 2023Lue lisää