Intrumin nimissä huijaussoittoja ja -sähköpostiviestejä 

Jos epäilet yhteydenottoa huijaukseksi, ota yhteyttä Intrumin asiakaspalveluun. Jos kyseessä ei ollut aito yhteydenotto Intrumilta ja olet antanut yhteydenottajalle henkilötietojasi, ilmoita asiasta poliisille.

Case Applirent Oy & Vatupassi Törmälä Oy

Alustatalous muokkaa kiihtyvällä vauhdilla yritysten välisiä arvoketjuja muodostaen niiden ympärille ekosysteemejä. Näin on käynyt muun muassa konevuokraustoimialalla, jossa Intrum ja ohjelmistoyritys Applirent Oy yhdistivät palvelunsa tuottamalla kokonaisvaltaisen toiminnanohjaus- ja asiakashallintajärjestelmän konevuokraamojen käyttöön. Yksi tyytyväisistä käyttäjistä on joensuulainen Vatupassi Törmälä Oy.

Konevuokraustoimialalla kaluston tehokas käyttöaste on toiminnan a ja o. Hinta ei kuitenkaan ole enää tärkein kilpailuvaltti, vaan asiakkaat arvostavat entistä enemmän kokonaisvaltaista palvelua sekä kykyä hallita työmaalla olevaa vuokrakalustoaan reaaliajassa.

–Kun aloitimme toimintamme 1990-luvun alkupuolella, asiakaskuntamme oli hyvin samanlainen kuin tänä päivänä. Suurin muutos on tapahtunut työmaiden digitalisoitumisessa. Rakentajat haluavat ohjata ja johtaa työmaitaan reaaliajassa, ja tavaroiden, työvaiheiden ja koneiden käyttöä pitää voidaan synkronoida tehokkaasti yhteen, mikä vaikuttaa puolestaan kustannusten hallintaan ja aikatauluissa pysymiseen, toteaa Jarkko Tarnanen, Vatupassi Törmälä Oy:n operatiivinen johtaja.

Vatupassi Törmälä Oy on kehittänyt ja digitalisoinut toimintaansa asiakkaiden tarpeiden myötä ja käyttänyt Applirent Oy:n vuokrauksen toiminnanohjausjärjestelmää jo pitkään. Hiljattain otettiin käyttöön järjestelmän ohjautuminen Intrumin palveluihin. Tämä tarkoitti käytännössä Intrumin luottotieto-, laskunvälitys- ja perintäpalveluiden aktivointia osaksi järjestelmän käyttöä.

– Järjestelmäkokonaisuudesta tuli juuri rakentajien ja konevuokraamon prosesseihin sopiva. Applirentin asiakasmobiilisovelluksen avulla rakentaja-asiakkaamme voivat esimerkiksi hallita työmaallaan vuokralla olevien koneiden määriä ja kustannuksia päiväkohtaisesti ja tehdä koneiden lisätilauksia. Applirentin järjestelmäkokonaisuus on tehostanut niin tuote- ja asiakashallinnan kuin laskutuksen ja varastonhallinnan prosessejamme, minkä ansiosta kannattavuutemme on parantunut ja luottoriskit pienentyneet. Meille jää nyt enemmän aikaa ja rahaa asiakkaiden palvelemiseen ja kaluston laajentamiseen, Tarnanen jatkaa.

Applirent Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Niemi näkee konevuokraustoimialan tulevaisuuden yleisesti valoisana.

– Ohjelmistoillamme on jo tuhansia käyttäjiä, ja kysyntä on laajentunut myös Suomen lähialueille. Ohjelmistokehityksen suunnitteluvaiheessa meille oli tärkeää ymmärtää koko konevuokraustoiminnan arvoketju ja siihen liittyvät prosessit ja toimijat. Intrumin palvelut muodostavat luonnollisen jatkumon kokonaisuuteen, joilla hallitaan asiakasvalintaan liittyviä riskejä, laskutusta ja perintää. Näiden toimintojen rajapintojen rakentaminen ohjelmaan on tehty helpoksi, mikä tekee kokonaisuudesta loppuasiakkaille erittäin houkuttelevan, Niemi jatkaa.

Applirent Oy haluaa olla ohjelmistotalo, jonka ratkaisuihin on helppo kytkeä muiden toimijoiden järjestelmiä. Se luo hyvinvointia kaikille ekosysteemin toimijoille ja parantaa kasvumahdollisuuksia. Intrumin luotonhallintapalveluiden integrointi toiminnanohjausjärjestelmään takaa sen, että konevuokraamon luotonmyöntämiseen liittyvät riskit ovat hallittuja, laskujen välitys ja maksuvalvonta on automatisoitu ja perintätoiminnot käynnistettävissä tarpeen vaatiessa, jolloin yrityksen rahankierto on tehokasta ja luottoriskit minimoitu.

– Uskomme, että tulevaisuudessa yhä useammat toimialat tulevat tekemään yhteistyötä erilaisten alustojen välityksellä, jossa jokaiselle toimijalle on oma paikkansa arvoketjussa. Meidän ydinosaamistamme on varmistaa, että asiakkaamme tietävät kenelle he myyvät, ja että laskujen operointi, maksuvalvonta ja perintä tapahtuvat ajallaan ja oikein. Luotonhallintapalvelut ovat elintärkeä osa yrityksen kassavirran ja rahankierron hallintaa, toteaa Juha Pihlajamäki, Intrumin partneritoiminnasta vastaava johtaja.

Myös Vatupassi Törmälällä katsotaan luottavaisina tulevaisuuteen.

– Meille kaikista tärkeintä on se, että asiakkaamme saavat juuri oikeanlaiset koneet ja työkalut ja riittävän perehdytyksen niiden käyttöön, ja että yhteistyö kanssamme on sujuvaa ja asiantuntevaa ensi kohtaamisesta projektin päättymiseen asti. Kun perintä on hoidettu hyvällä ammattitaidolla, asiakkaamme palaavat luoksemme myös satunnaisista viiveistä huolimatta, kertoo Jarkko Tarnanen konevuokraamo Vatupassi Törmälältä.