Intrumin nimissä huijausviestejä ja huijaussivustoja

Intrumin nimissä on lähetetty huijaustekstiviestejä, joissa kehotetaan kirjautumaan muun muassa suomitunnistus.com  ja intrumlasku.com -sivustoille. Kyseiset sivustot ovat huijausverkkosivuja, jolle ei tule kirjautua. Jos epäilet Intrumin nimissä saamaasi tekstiviestiä, sähköpostia tai puhelua huijaukseksi, ota yhteyttä Intrumin asiakaspalveluun. Jos olet antanut huijausviestin yhteydessä henkilötietojasi väärälle taholle tai kirjautunut huijaussivustolle, ilmoita asiasta poliisille.


Asiakaspalvelussamme on ruuhkaa - suosittelemme asioimaan verkkopalvelussamme

Asiakaspalvelumme on tilapäisesti ruuhkautunut tavallista useampien yhteydenottojen vuoksi. Oma Intrum -verkkopalvelumme on sujuva tapa hoitaa asioita kanssamme. Siirry tästä Oma Intrumiin

 

Kestävän liiketoiminnan resepti: optimoi myyntiäsi ja hallitse luottoriskejä paremmin

Vastuullisuus on trendikäs sana, mutta mikä tärkeintä, se on myös oleellinen osa kestävää liiketoimintaa. Ostaminen on nykypäivänä helppoa. Nettikaupat ja kotiinkuljetuksien yleistyminen ovat madaltaneet ostamisen kynnystä.

Myös myyjän näkökulmasta palvelujen ja tuotteiden tarjoaminen on helpottunut, mutta lisännyt samalla kilpailua. Jokainen asiakas on yrittäjälle tärkeä kilpailutilanteen kiristyessä, mutta samalla yrittäjän kannattaa muistaa riskienhallinta.

Vastuullisella luottokaupalla varmistat liiketoimintasi menestyksen

Haluamme osaltamme kannustaa vastuulliseen kaupankäyntiin. Vastuullisessa luottokaupassa on kaksi tärkeää näkökulmaa:

Vastuullisella luottokaupalla varmistat yrityksesi elinvoimaisuuden ja menestyksen tulevaisuudessa.

Yrityksesi riskienhallinnan näkökulmasta helpoin tapa varmistaa kannattava liiketoiminta on täsmällinen asiakasvalinta sekä yksilöllinen maksuehtojen määrittely. Mahdollisuuksien mukaan potentiaalisista asiakkaista tai tavarantoimittajista kannattaa jo etukäteen karsia pois passiiviset yritykset sekä maksukyvyttömät asiakkaat. Kaupanteon hetkellä luottotietojen tarkastus tulisi olla aina lähtökohtana maksuehtojen määrittelylle.

Yritysten kohdalla luotettavin tapa luottokelpoisuuden selvittämiseen on tarkastaa tämän hetkinen maksukyky perintätiedon avulla. Perintätiedot pohjautuvat Intrumin laajaan perintätietokantaan ja tieto kertoo luotettavimmin miten yritys selviytyy laskuistaan juuri tällä hetkellä. Mikäli yrityksellä on jo viivästystä aikaisempien saatavien kanssa, on oikea ratkaisu molempien osapuolien kannalta ennakkomaksu tai mahdollisuuksien mukaan vakuus.

Emme saa unohtaa ylivelkaantumisen ehkäisemistä

Myös kuluttajakaupassa luottotietojen tarkastus on nykyään normaali osa prosessia ja henkilötunnuksen pyytämistä ei tarvitse enää kainostella. On yrityksesi kannalta vastuutonta myydä sokkona laskulla tarkastamatta riittävästi ostajan tietoja ja taustoja.

Emme saa unohtaa ylivelkaantumisen ehkäisemistä. Maksuvaikeuksissa olevalle asiakkaalle myydessä otat riskin oman yrityksesi kannalta, mutta ajat myös asiakkaan syvemmälle ahdinkoon.

Kuluttajien perintätietoihin luotonmyöntäjät pääsevät käsiksi Luottomaatti palvelumme avulla. Uudenlainen työkalu avaa kanavan kuluttajan maksutapatietoihin pohjautuen kuluttajan omaan suostumukseen. Palvelun avulla luotonantajana teet tarkempia luottopäätöksiä, pienennät huomattavasti luottotappioriskiä sekä toimit vastuullisesti estäen kuluttajan ylivelkaantumista. Kuluttaja taas voi palvelun avulla osoittaa olevansa juuri nyt maksukykyinen, vaikka hänellä olisikin vanha maksuhäiriömerkintä.

Monipuolinen ennakointi on parasta riskienhallintaa, erityisesti taloudellisesti epävarmoina aikoina. Vastuullisuus on meille Intrumissa tärkeää ja siksi haluamme olla edistämässä sitä myös luotonhallinnassa. Anna meidän auttaa löytämään oikeanlaiset reseptit liiketoimintasi kehittämiseen.

Jaana Jussila Luottokonsultti Intrum Oy