Rahanpesulaki velvoittaa perintäyhtiöitä tunnistamaan asiakkaansa

Intrum Oy on ollut vuoden 2017 heinäkuusta lähtien rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisestä annetun lain (2017/444) soveltamisalan piirissä. Osana rahanpesulain velvoitteita Intrum on velvollinen tunnistamaan yhteistyökumppaninsa yhteistyön alkaessa sekä uusimaan tunnistamisen määräajoin yhteistyön jatkuessa.

Terveen talouden rakenteiden edistäminen ja liiketoiminnan eettisyys ovat Intrumin toiminnan peruslähtökohdat. Toiminnassamme tahdomme edesauttaa harmaan talouden torjumista ja huolehtia siitä, että noudatamme meille asetettuja velvoitteita.

Osana näiden velvoitteiden noudattamista ja palveluidemme käyttämistä edellytämme asiakkailtamme rahanpesulain mukaista, määräaikaista sähköistä tunnistautumista. Tunnistamisen uusiminen määräajoin on lain velvoittama toimenpide ja keskeinen osa Intrumin ja sen asiakkaiden yhteistyötä, joka mahdollistaa palveluiden katkeamattoman jatkumisen.

Oletko asiakkaamme? Näin voit käydä tekemässä tunnistautumisen

Mikäli olet asiakkaamme, käy tekemässä tunnistautuminen oheisen linkin kautta. Tunnistautuminen suoritetaan Signom Oy:n tarjoaman verkkoalustan kautta. Tunnistamisessa kysytään organisaatioonne liittyviä perustietoja sekä yhteistyön sisältöön liittyviä asioita. Tunnistamista varten tarvitsette verkkopankkitunnukset, koska tunnistamisen suorittanut yhtiön edustaja tulee lain mukaan tunnistaa vahvaa sähköistä tunnistamista hyödyntäen. Tunnistamisdokumentit tulee toimittaa organisaationne laillisen edustajan toimesta.

Lisätietoa tunnistautumisesta saatte verkkosivuiltamme kohdasta Tunnistautuminen Intrum sekä Intrumin yhteyshenkilöiltänne.