Asiakaspalvelussamme on ruuhkaa - suosittelemme asioimaan verkkopalvelussamme 

Asiakaspalvelumme on tilapäisesti ruuhkautunut tavallista useampien yhteydenottojen vuoksi. Oma Intrum -verkkopalvelumme on sujuva tapa hoitaa asioita kanssamme. Siirry tästä Oma Intrumiin

Intrumin nimissä huijaussoittoja ja -sähköpostiviestejä

Jos epäilet Inrumin nimissä saamaasi viestiä tai puhelua huijaukseksi, ota yhteyttä Intrumin asiakaspalveluun. Jos kyseessä ei ollut aito yhteydenotto Intrumilta ja olet antanut yhteydenottajalle henkilötietojasi, ilmoita asiasta poliisille.

Maksutapatiedot

Maksukäyttäytymistietojen avulla varmistat asiakkaan maksukyvyn! Intrumin oma luottotietorekisteri kertoo yrityksen perintätiedoista reaaliajassa. Meiltä saat myös yritysten kuin yksityishenkilöiden maksuhäiriötiedot. Hyödynnä maksutapatietoa aina, kun harkitset luotolla myymistä ja optimoi luotonhallinta!

Yrityksen maksuviiveet

Yrityksen maksuviiveet ovat Intrum Oy:n luottotietorekisteriin rekisteröityjä perintään siirtyneitä riidattomia saatavia. Yrityksen maksuviiveet -kyselyssä saat listan yritykselle rekisteröidyistä maksuviiveistä viimeksi kuluneen kuuden kuukauden ajalta.  Merkinnästä näet sen rekisteröintipäivän, avoimen saatavan pääoman sekä velkojan toimialan. Maksuviivemerkintä voi olla myös maksettu, jolloin ilmoitetaan maksupäivä. Mikäli maksuviivemerkinnän aiheuttanutta perintäsaatavaa ei makseta, se voi edetä maksuhäiriömerkinnäksi. Perintätietoa kannattaa hyödyntää osana luotonhallinnan optimointia.

Perintämittari

Perintämittari ennustaa perintädatan avulla yrityksen maksukykyä. Sen avulla tiedät, voitko myydä asiakkaalle luotolla.

Perintämittari luokittelee yritykset neljään eri luokkaan suhteuttamalla perintätiedon yrityksen liikevaihtoon (yrityksen koko). Lisäksi viidenteen luokkaan luokitellaan yritykset, jotka ovat lopettaneet liiketoiminnan tai ovat konkurssissa.

Perintämittaria voit hyödyntää uuden ja nykyisen asiakkaan maksukyvyn arvioinnissa ja valvonnassa, sekä yksilöllisten maksuehtojen määrityksessä sekä perinnän toimenpiteiden suunnittelussa.

Maksukäyttäytymisraportti

Raportti listaa ja havainnollistaa visuaalisesti yrityksen maksukäyttäytymistä perustuen Intrumin oman luottotietorekisterin maksuviivemerkintöihin eli perintätietoihin. Näet tämän hetkisen tilanteen helposti yhdellä silmäyksellä ja tarkemmat tiedot kertovat maksujen todellisen viiveen alkuperäisen laskun eräpäivästä. Maksukäyttäytymisraportilta näet myös maksetun saatavan alkuperäisen summan ja kuinka monta päivää saatavan maksamiseen on kulunut päivissä. Perintätiedot näytetään viimeisen 180 päivän ajalta.

Yrityksen ja yksityishenkilön maksuhäiriöt

Maksuhäiriöt kertovat yrityksen tai yksityishenkilön pitkittyneistä maksuvaikeuksista. Mikäli perinnässä olevaa saatavaa (perintäsaatavaa) ei makseta, se voi edetä maksuhäiriömerkinnäksi. Maksuhäiriöt –kyselyssä saat listan rekisteröidyistä maksuhäiriömerkinnöistä. Maksuhäiriömerkinnästä näytetään rekisteröintipäivä, merkinnän tyyppi, avoimen saatavan pääoma ja velkoja. Yksityishenkilön maksuhäiriötietoja tarkastettaessa on ilmoitettava lainmukainen kyselyn syy kyselylle. 

Pikaluottosuositus

Pikaluottosuositus on nopea automaattinen maksutapatarkistus. Pikaluottosuositus kertoo yksityiskohtaisesti Intrumin luottotietorekisterin maksuviiveet eli perintäsaatavat sekä julkiset maksuhäiriömerkinnät. Suosituksella saat myös vastuuhenkilötiedot sekä yrityksen laajat perustiedot. Vastaukseksi saat suosituksen luotonantoon maksukäyttäytymiseen perustuen, joka on Hyväksytty, Vakuus tai Käteinen.

Pikaluottosuosituksen avulla saat kokonaiskuvan yrityksen maksukyvystä ja tiedät kannattaako kyseiselle asiakkaalle myydä laskulla vai tulisiko harkita muita maksutapoja. Tuote ei tutki yrityksen taloudellista tilannetta.

Luottomaatti

Maksuhäiriötieto on vain yksi osa yksityishenkilön luottotietoja. Pintaa syvemmälle pääset Luottomaatilla. Palvelun avulla saat luottopäätöksen tueksi yksityishenkilön perintähistorian sekä indikaattorin arvioimaan maksukäyttäytymisriskiä. Luottomaatti tarjoaa reaaliaikaista tietoa luotonhakijan maksukäyttäytymisestä kuluttajan omalla suostumuksella. Tutustu Luottomaattiin tarkemmin ja ota yhteyttä, niin kerromme lisää.