Asiakaspalvelussamme on ruuhkaa - suosittelemme asioimaan verkkopalvelussamme 

Asiakaspalvelumme on tilapäisesti ruuhkautunut tavallista useampien yhteydenottojen vuoksi. Oma Intrum -verkkopalvelumme on sujuva tapa hoitaa asioita kanssamme. Siirry tästä Oma Intrumiin

Intrumin nimissä huijaussoittoja ja -sähköpostiviestejä

Jos epäilet Inrumin nimissä saamaasi viestiä tai puhelua huijaukseksi, ota yhteyttä Intrumin asiakaspalveluun. Jos kyseessä ei ollut aito yhteydenotto Intrumilta ja olet antanut yhteydenottajalle henkilötietojasi, ilmoita asiasta poliisille.

Yksityishenkilön luottotiedot

Yksityishenkilön luottotiedot

Luottotietojen tarkistus on tärkeää, sillä sen avulla varmistat yksityishenkilön maksukyvyn. Tarkista kuluttajan luottotiedot aina ennen kuin myyt laskulla tai esimerkiksi solmit vuokrasopimuksen. Intrumin verkkopalvelun kautta saat tiedon nopeasti milloin tahansa.

Luottokauppaan liittyy aina riski, koska et voi tuntea yksityishenkilön varoja, maksukyvyä tai halua maksaa laskun. Kun myyt laskulla tai teet sopimuksen, jonka laskutat jälkikäteen, sinulla on oikeus tarkistaa yksityishenkilön luottotiedot. Luottotietojen tarkistus eli maksuhäiriötietojen selvittäminen on vakiintunut tapa kuluttajakaupassa. Maksuhäiriötiedot pitävät sisällään myös käräjäoikeuden asettamat maksuihin liittyvät tuomiot sekä ulosottomerkinnät. 

Yksityishenkilön luottotietojen tarkistus

Luottotietolaki määrittelee tarkasti missä tilanteessa yksityishenkilön luottotietojen tarkistus on mahdollista. Henkilöluottotiedot ovat tarkoitettu ensisijaisesti luotonmyöntämiseen ja luotonvalvontaan. Sinun tulee ilmoittaa tarkistuksen kohteena olevalle henkilölle henkilöluottotietojen käytöstä ja mistä tietolähteestä tiedot hankitaan.

Intrum Web Luottotieto -verkkopalvelun kautta tarkistat nopeasti yksityishenkilön maksuhäiriöt ja yritysyhteydet milloin tahansa. Luottotietojen tarkastusta varten tarvitset tarkastettavan henkilön henkilötunnuksen. Saat listan henkilön mahdollisista maksuhäiriömerkinnöistä. Tarvittaessa henkilöluottotietokyselyyn on mahdollista liittää myös väestörekisteritiedot.

Luottomaatti - reaaliaikainen tieto maksukyvystä

Maksuhäiriötieto on vain osa yksityishenkilön luottotietoja. Pintaa syvemmälle pääset Luottomaatilla. Palvelun avulla saat luottopäätöksen tueksi yksityishenkilön perintähistorian sekä indikaattorin arvioimaan maksukäyttäytymisriskiä. Luottomaatti tarjoaa reaaliaikaista tietoa luotonhakijan maksukäyttäytymisestä kuluttajan omalla suostumuksella. Tutustu Luottomaattiin tarkemmin ja ota yhteyttä, niin kerromme lisää.

Vuokralaisen luottotietojen tarkistus

Vuokranantaja saa tarkistaa mahdollisen vuokralaisen luottotiedot asunnon vuokrausta varten. Selvitä vuokralaisen luottotiedot aina ennen vuokrasopimuksen tekoa. Näin varmistut, että vuokralaisella ei ole maksuhäiriöitä ja pienennät riskiä, että vuokran maksun osalta tulee ongelmia tulevaisuudessa.

Etsitkö tietoa yritysten luottotietojen tarkistuksesta?

Jos haluat tarkistaa yritysten luottotietoja, täältä saat luottotietopalvelut käyttöösi


Suomen erikoispiirre muihin Pohjoismaihin näyttää olevan juuri se, että velka kerääntyy samoille henkilöille, vaikkakin nyt myös perinnän toimeksiantojen määrissä alkaa näkyä nouseva trendi.
Juha Iskala, myynti- ja markkinointijohtaja