Asiakaspalvelussamme on ruuhkaa - suosittelemme asioimaan verkkopalvelussamme 

Asiakaspalvelumme on tilapäisesti ruuhkautunut tavallista useampien yhteydenottojen vuoksi. Oma Intrum -verkkopalvelumme on sujuva tapa hoitaa asioita kanssamme. Siirry tästä Oma Intrumiin

Intrumin nimissä huijaussoittoja ja -sähköpostiviestejä

Jos epäilet Inrumin nimissä saamaasi viestiä tai puhelua huijaukseksi, ota yhteyttä Intrumin asiakaspalveluun. Jos kyseessä ei ollut aito yhteydenotto Intrumilta ja olet antanut yhteydenottajalle henkilötietojasi, ilmoita asiasta poliisille.

Vuokralaisen luottotietojen tarkastus - Kattava opas vuokranantajalle

Vuokralaisen luottotietojen tarkastus - Kattava opas vuokranantajalle

Vuokranantaja, tiedätkö, että luottotietojen tarkistus on tärkeää, sillä sen avulla varmistat vuokralaisen maksukyvyn? Tarkista yksityishenkilön luottotiedot aina ennen kuin solmit vuokrasopimuksen. Intrumin verkkopalvelun kautta saat tiedon nopeasti milloin tahansa.

Vuokralaisen luottotietojen tarkistaminen: opas vuokranantajille

Vuokranantaja saa tarkistaa mahdollisen vuokralaisen luottotiedot asunnon vuokrausta varten. Vuokrasuhde on aina molempia osapuolia sitova sopimus, jossa luottamus on keskeisessä roolissa. Vuokranantajan näkökulmasta yksi tärkeimmistä luottamuksen rakennuspalikoista on varmuus siitä, että vuokralainen pystyy hoitamaan taloudelliset velvoitteensa ajallaan ja sovitusti. Tässä yhteydessä vuokralaisen luottotietojen tarkistus nousee avainasemaan. Artikkelissa käymme läpi, miten vuokralaisen luottotiedot tarkistetaan, mitä seikkoja vuokranantajan tulisi ottaa huomioon ja kuinka luottotietomerkinnät tulisi ymmärtää osana laajempaa kokonaisuutta.

Miksi luottotiedot ovat tärkeät?

Luottotiedot antavat vuokranantajalle arvokasta tietoa vuokralaisehdokkaan luotettavuudesta ja taloudellisesta maksukyvystä. Ne kertovat, onko henkilöllä aiempia maksuhäiriömerkintöjä, jotka voivat olla merkki taloudellisista vaikeuksista. On kuitenkin tärkeää muistaa, ettei maksuhäiriömerkintä automaattisesti tarkoita, että henkilö olisi epäluotettava vuokralainen. Selvitä vuokralaisen luottotiedot aina ennen vuokrasopimuksen tekoa. Näin varmistut, että vuokralaisella ei ole maksuhäiriöitä ja pienennät riskiä, että vuokran maksun osalta tulee ongelmia tulevaisuudessa.

Luottotietojen tarkistusprosessi

Vuokralaisen luottotietojen tarkistaminen voidaan tehdä helposti, Intrumin verkkopalvelun kautta saat palvelun nopeasti ja vaivattomasti. Palvelu tarjoaa yksityiskohtaisen raportin, joka sisältää tiedot mahdollisista maksuhäiriömerkinnöistä. Prosessi alkaa vuokralaisehdokkaan suostumuksen saamisella, minkä jälkeen vuokranantaja voi tilata luottotietoraportin henkilön henkilötunnuksella. Lue lisää yksityishenkilön luottotietojen tarkistuksesta.

Maksuhäiriömerkinnän merkitys

Vaikka maksuhäiriömerkinnät ovat merkittävä tekijä arvioitaessa vuokralaisehdokkaan luotettavuutta, on tärkeää suhtautua niihin osana laajempaa kokonaiskuvaa. Maksuhäiriömerkintä voi syntyä monista syistä, ja vuokralaisehdokkaalla voi jossain tapauksissa olla pätevä selitys sen olemassaololle. Avoin keskustelu, suositukset aiemmilta vuokranantajilta tai takaajan tarjoaminen ovat esimerkkejä keinoista, joilla vuokralainen voi osoittaa luotettavuutensa huolimatta mahdollisista merkinnöistä.

Maksuhäiriömerkinnän ei tarvitse olla aina esteenä asunnon vuokraukselle, vaan sen perusteella voidaan määritellä myös vakuusmaksun suuruus.

Vuokralaisen luottotietojen tarkistus on osa vuokraustoiminnan riskienhallintaa

Vuokralaisen luottotietojen tarkistus on vakiintunut ja tärkeä osa vuokraustoiminnan riskienhallintaa. Ennen vuokrasopimuksen solmimista se auttaa luomaan kestäviä ja molempia osapuolia hyödyttäviä vuokrasuhteita. Tässä artikkelissa esitellyt periaatteet ja käytännöt tarjoavat vuokranantajille vankan perustan, jonka pohjalta tehdä tietoon perustuvia päätöksiä vuokralaisehdokkaista.

Etsitkö tietoa yritysten luottotietojen tarkistuksesta?

Jos haluat tarkistaa yritysten luottotietoja, täältä saat luottotietopalvelut käyttöösi