Intrum-konsernin osavuosikatsaus tammi-maaliskuu 2021

Vahva tulos vuosineljänneksellä liikevaihdon kasvaessa 6 prosenttia valuuttakurssimuutokset eliminoituna. Cash EBIT kasvoi 24 prosenttia edellisvuodesta ja oli 1,365 milj. kruunua. Rullaavalla 12 kuukauden aikajaksolla cash EBITDA kasvoi ja velkaosuus pieneni. Ennätykselliset myyntinäkymät ja uusien sopimusten allekirjoittaminen vauhdittavat loppuvuotta 2021.

Ensimmäinen vuosineljännes, tammi-maaliskuu 2021:

  • Oikaistu liikevoitto nousi 1,532 miljoonaan kruunuun (1,095).
  • Cash EBIT parani 1,365 miljoonaan kruunuun (1,105).
  • Osakekohtainen tuotto (RTM) 30,16 kruunua.
  • Sijoitetun pääoman tuotto (RTM) oli 8,2 prosenttia (6,6).
  • Nettovelka / Cash EBITDA (RTM) oli 4,1x (4,0x).
  • Käytettävissä oleva likviditeetti oli vuosineljänneksen lopussa 18,386 miljoonaa kruunua (17,061).


Pääjohtaja Anders Engdahl:

"Vuoden 2021 ensimmäisen neljänneksen jälkeen on ilahduttavaa nähdä selviä merkkejä markkinoiden elpymisestä. Vaikka vuosineljänneksen ajan pandemiatilanne jatkui vaihtelevana, näemme positiivista kehitystä kaikilla segmenteillämme.

Ensimmäisen vuosineljänneksen aikana liikevaihtomme kasvoi 6 prosenttia viime vuoteen verrattuna (vertailukelpoinen), cash EBIT kasvoi 24 prosenttia edellisvuodesta ja osakekohtainen tuotto (RTM) oli 30,16 kruunua. Sijoitetun pääoman tuotto (RTM) oli 8,2 prosenttia, kun se viime vuonna oli 6,6 prosenttia.

Olen erittäin ylpeä luokkansa parhaasta ESG-riskiluokituksesta, jonka Sustainalytics myönsi Intrumille vuosineljänneksen aikana. Luokitus perustuu kykyymme osoittaa korkeita standardeja ESG-kehyksessä näyttäessämme tietä eettisessä ja vastuullisessa perinnässä.

Olen myös iloinen siitä, että ONE Intrum -muutosohjelma etenee hyvin. Maaliskuusta lähtien olemme toimineet kahdesta uudesta toimipisteestä, Ateenasta ja Bukarestista käsin kuudella markkina-alueella, ja yksi ohjelman keskeisistä mittareista, perintäasioiden siirto, on edennyt suunniteltua nopeammin. Nyt myös kaikki vakuudettomat portfoliot ovat yhdessä paikassa.

Näkemyksemme mukaan rokotustoimien edetessä Euroopassa tulemme näkemään lisääntyvää optimismia ja liiketoimintaa. Havaitsemme ennätyksellisiä myyntimahdollisuuksia sekä olemme allekirjoittaneet uusia sopimuksia. Odotettavissa on vahva kehitys loppuvuodelle 2021, mikä tukee pitkän aikavälin kestävän orgaanisen kasvun tavoitteitamme. "

Lisätietoja:


Emil Folkesson, johtaja, talous ja sijoittajasuhteet
+46 8 546 102 02
emil.folkesson@intrum.com
ir@intrum.com

Intrum AB (publ) on velvollinen noudattamaan tulosjulkistuksessaan EU:n sisäpiirikaupoista ja markkinoiden manipuloinnista annettua direktiiviä. Tiedot annettiin julkisuuteen edellä mainitun yhteyshenkilön välityksellä 29. huhtikuuta 2021 kello 07:00 CET.