Intrumin nimissä huijaussoittoja ja -sähköpostiviestejä 

Jos epäilet yhteydenottoa huijaukseksi, ota yhteyttä Intrumin asiakaspalveluun. Jos kyseessä ei ollut aito yhteydenotto Intrumilta ja olet antanut yhteydenottajalle henkilötietojasi, ilmoita asiasta poliisille.

Velkaa ilman luottoa? Kuinka välttää tarpeettomat taloudelliset vaikeudet

Suunnittelet menosi pikkutarkasti ja säästät. Et lainaa rahaa ystäviltäsi. Maksat aina velkasi tai et ole koskaan ottanut sellaista. Ja silti… sinulla on velkaa! Miten se on mahdollista?

Valitettavasti on tilanteita, joissa voit vahingossa velkaantua. Esimerkiksi: et maksa sakkoa ajoissa, unohdat pienen maksuerän ostoksestasi tai huijari varastaa luottokorttisi ja käyttää luottotietojasi. 

Tässä kolme asiaa, jotka tulee muistaa, kun on kyse suunnittelemattomista veloista ja niiden seurauksista:

1) Unohtuneet sakot

Sakon maksamisen unohdus voi aiheuttaa pitkäaikaisia taloudellisia vaikeuksia. Jos saat sakon, varmista, että noudatat valitusprosessia tai maksat sakon ajoissa. Näin vältyt lisäkustannuksilta ja riskiltä joutua oikeuteen maksamattoman maksun vuoksi. Jos jätät huomioimatta huomautukset maksamattomasta sakosta, kustannukset kasvavat ja se voi vaikuttaa luottotietoihisi. 

2) Selvitä, miten voit tehdä verkko-ostoksia turvallisesti 

Verkkoturvallisuus on välttämätöntä, jotta et joutuisi tietoverkkorikollisuuden uhriksi. Internetin phishing -huijauksissa voidaan havitella kirjautumistietoja, salasanoja ja luottokorttinumeroita saastuttamalla tietokoneesi haittaohjelmilla tai suostuttelemalla sinut paljastamaan tietoja. 

Huijarit voivat esiintyä kuriiriyhtiönä, huutokauppasivustoina ja matkapuhelinoperaattoreina. He myös hakkeroivat ystävien profiileja sosiaalisessa mediassa ja esiintyvät ihmisinä, joihin luotamme pyytääkseen rahaa tai apua osto- tai lainasopimuksen allekirjoittamisessa. Kyberrikolliset käyttävät sitten varastettuja henkilötietoja ottaakseen lainaa tai luottoa.  

Opettele hyvät verkkoturvallisuustavat ja kiinnitä erityistä huomiota siihen, miten toimit, kun teet ostoksia verkossa. Älä lisää tai tallenna maksukorttiasi verkkokauppojen tai sovellusten tileille, vaikka se voi tuntua kätevältä. Kun saat koodin pankiltasi vahvistaaksesi verkko-ostoksen (sähköinen siirto tai mobiilitapahtuma), tarkista huolellisesti, ovatko kaikki tiedot oikein – onko summa oikein ja onko rahat menossa oikealle vastaanottajalle. Tämä estää huijareita sieppaamasta tällaisia ​​tekstiviestejä ja muuttamasta niitä rahan kiristämisviesteiksi.   

Lue tarkasti ehdot ennen kuin sitoudut tavaroiden tai palveluiden maksusuunnitelmaan verkkokaupassa. Käytä harkinta- ja peruutusaikoja, jos muutat mieltäsi.

3)  Poistat käyttämättömät tilit ja peruuta turhat tilaukset

Varmista, että poistat käyttäjätilit ja peruutat tilaukset, joita et enää tarvise tai jotka olet luonut vahingossa. Jos hyödynnät ilmaisia kokeilujaksoja esimerkiksi suoratoistopalveluista, muista, että kulut alkavat juosta automaattisesti kokeilujakson loputtua. Kuluja kertyy helposti huomaamatta palveluista, joita et tarvitse tai halua. Yleensä on hyvä varmistaa, että kaikki sopimukset ovat täysin päättyneet, kun lopetat tilauksen.