Haluatko kirjeesi sähköpostitse? 

Tiesithän, että voit pyytää meitä toimittamaan Intrumilta sinulle lähetettävät kirjeet sähköpostiin perinteisen kirjejakelun sijasta. Lue, miten voit antaa suostumuksesi kirjeiden toimittamiseen sähköpostitse.

Tarvitsen lisätietoja

Minulla on kysyttävää kirjeestä

Jos olet saanut meiltä kirjeen ja sinulla on kysyttävää, kirjaudu Oma Intrum -verkkopalveluun, joka on avoinna 24/7. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme myös puhelimitse.
Mitä teen?

Minulla on kysyttävää velastani

Kirjaudu Oma Intrum -verkkopalveluun ja tarkista, löydätkö tarvitsemasi tiedot sieltä. Jos tarvitset edelleen lisätietoja, tavoitat meidät vaivattomasti Oma Intrumin viestitoiminnon kautta. Tarvittaessa voit ottaa asiakaspalveluumme yhteyttä myös puhelimitse.

Ota yhteyttä

Velka on mielestäni aiheeton

Miten toimin?

Saitko laskun väärin perustein tai onko laskun summa mielestäsi virheellinen? Jos lasku on mielestäsi aiheeton tai haluat tehdä reklamaation, pyydämme ystävällisesti lähettämään kirjallisen selvityksen tilanteesta Oma Intrum -verkkopalvelumme kautta. Voit kirjautua palveluun verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai kirjeestäsi löytyvillä tiedoilla. 

Kirjallisen selvityksesi avulla varmistamme, että asiasisältö pysyy oikeana jatkoselvitystä varten. Otamme yhteyttä alkuperäiseen velkojaan ja keskeytämme perintätoimenpiteet asian selvittelyn ajaksi. Huomioithan, että velkoja voi tästä huolimatta vaatia velan maksamista oikeusteitse. 

Ota yhteyttä