Intrumin nimissä huijaussoittoja ja -sähköpostiviestejä 

Jos epäilet yhteydenottoa huijaukseksi, ota yhteyttä Intrumin asiakaspalveluun. Jos kyseessä ei ollut aito yhteydenotto Intrumilta ja olet antanut yhteydenottajalle henkilötietojasi, ilmoita asiasta poliisille.

Seitsemän vinkkiä kulujen jakamiseen kumppanisi kanssa

Tutkimuksemme osoittavat, ettemme ole tarpeeksi avoimia omasta taloudestamme kumppanillemme. Miten vahvistat arjen taloutta parisuhteessa? Ohesta löydät meidän parhaat vinkit…

  1. Puhu avoimesti taloudellisesta tilanteestasi. Monet ihmiset eivät keskustele rahasta kumppaninsa kanssa tai kokevat painetta kuluttamiseen rahalla, jota heillä ei ole.
  2. Tehkää yhteinen budjetti, jotta tiedätte molemmat mitä tuloja ja menoja teillä on joka kuukausi. Ole myös avoin maksamattomista lainoista ja veloista. 
  3. Keskustele siitä, mikä on sinulle tärkeää rahan suhteen ja mitkä ovat sinun prioriteettisi. Teillä saattaa olla esimerkiksi erilaiset näkemykset säästämisestä ja kuluttamisesta.
  4. Pidä oma puskuritili odottamattomia kuluja tai lahjoja varten.
  5. Pitäkää yhteinen tili yhteisille laskuille. Niihin saattavat kuulua ruokaostokset ja energialaskut, mutta se sopii myös pitkänajan suunnitelmille kuten matkoille tai hääkuluihin. 
  6. Sovi selkeä vastuunjako, miten osallistut yhteisiin kuluihin, maksat laskuja ja hallitset talouttasi.
  7. Sijoittakaa yhdessä asioihin, joilla on kestävä arvo ja jotka vastaavat prioriteettejanne.