Intrumin nimissä huijaussoittoja ja -sähköpostiviestejä 

Jos epäilet yhteydenottoa huijaukseksi, ota yhteyttä Intrumin asiakaspalveluun. Jos kyseessä ei ollut aito yhteydenotto Intrumilta ja olet antanut yhteydenottajalle henkilötietojasi, ilmoita asiasta poliisille.

Miksi kannattaa pitää puskurirahastoa?

Kukaan ei välty elämän yllättäviltä käänteiltä. Tarkoista suunnitelmista ja ennakoinnista huolimatta odottamaton tapahtuma voi iskeä sinuun ja talouteesi. Asioita voi tapahtua aina lemmikkisi sairastumisesta tai äkillisestä vesivuodosta suuren kodinkoneen rikkoutumiseen tai elämäntapahtumiin, kuten irtisanomiseen, sairauteen tai tapaturmaan. Kerryttämällä puskurirahaston, voit varautua kaikkeen, mitä vastaan tulee.

Säästöjen avulla voit suhtautua vaikeuksiin rauhallisemmin. 

1. Voit välttää uutta lainaa

Yllättävät ja kiireellisesti hoidettavat kulut ovat hyvin yleinen syy velkaantumiseen. Jos sinulla ei ole puskurirahastoa, saatat joutua ottamaan lainaa tai käyttämään luottokorttia. Oli kyse kummasta tahansa velka tuo aina lisäkuluja, kun joudut maksamaan korkoa ja velanhoitomaksuja. Tämä tarkoittaa, että maksat pitkässä juoksussa enemmän ja takaisinmaksu rasittaa talouttasi myöhemmin. Ei tarvita montaa hätätilannetta siihen, että velat karkaavat hallitsemattomiksi.

2. Vähennät stressiä 

Odottamattomat kulut aiheuttavat huolta ja voit joutua tekemään harkitsemattomia ratkaisuja, ellei sinulla ole hätärahastoa. Tilanne voidaan välttää pistämällä rahaa säännöllisesti sivuun puskurirahaston kartuttamiseksi.

Kun sinulla on rahaa säästössä, vältyt turhilta ylimääräisiltä kuluilta. Monella on tapana lykätä asioita, jos niiden hoitamiseen ei ole rahaa. Tämä voi johtaa suurempiin kuluihin myöhemmin. Auton korjauksen huomioimatta jättäminen voi johtaa yhä suurempiin ja kalliimpiin vikoihin tai jopa kokonaan auton vaihtoon. Korjaamaton pikkuvika voi johtaa isompiin korjaustöihin.

Puskurirahaston avulla voit hoitaa odottamattomat kulut ilman stressiä ja lisäkustannuksia.

Kuinka perustaa puskurirahasto?

Kuinka paljon sinulla pitäisi olla rahaa puskurirahastossa ja miten perustat sellaisen?

Yleensä rahoituslaitokset neuvovat, että puskurirahaston pitäisi kattaa 3-6 kuukauden palkka. Kaikki eivät pysty saamaan tällaisia summia kasaan ja näin suuria ​​summia vaativat tilanteet ovat onneksi melko harvinaisia. Siksi me neuvomme sinua asettamaan säästötavoitteeksi noin 1 000–1 500 euroa, joka kattaa suurimman osan odottamattomista kuluista.

Puskurirahaston perustaminen aloitetaan laittamalla itselle sopiva kiinteä summa säästöön joka kuukausi. Siirrä rahat erilliselle pankkitilille. Tärkeintä on, että rahasi ovat turvassa, riskittömiä ja helposti saatavilla. Jotkut sijoitus tai säästötilit ovat sellaisia, joista et voi nostaa rahaa ilman rajoituksia. Puskurirahaston varat sinun pitää saada käyttöösi tarvittaessa helposti ja nopeasti.  

Muista, että jos joudut käyttämään puskurirahastoasi, kerrytä säästöt takaisin mahdollisimman pian. Helpoin tapa on asettaa automaattinen tilisiirto ja  säästää tietty summa kuukausittain. Jos sinulla on velkoja, suosittlemme, että maksat ne ensin pois ja aloitat puskurirahastoon säästämisen sen jälkeen.

Puskurirahasto ei synny yhdessä yössä, joten älä painosta itseäsi liikaa. Fiksujen toimintatapojen omaksuminen ja pienikin kuukausittainen säästäminen vaikuttavat merkittävästi pitkällä aikavälillä.