Asiakaspalvelussamme on ruuhkaa - suosittelemme asioimaan verkkopalvelussamme 

Asiakaspalvelumme on tilapäisesti ruuhkautunut tavallista useampien yhteydenottojen vuoksi. Oma Intrum -verkkopalvelumme on sujuva tapa hoitaa asioita kanssamme. Siirry tästä Oma Intrumiin

Intrumin nimissä huijaussoittoja ja -sähköpostiviestejä

Jos epäilet Inrumin nimissä saamaasi viestiä tai puhelua huijaukseksi, ota yhteyttä Intrumin asiakaspalveluun. Jos kyseessä ei ollut aito yhteydenotto Intrumilta ja olet antanut yhteydenottajalle henkilötietojasi, ilmoita asiasta poliisille.

Seitsemän vinkkiä kulutuksen vähentämiseen

Tottumusten muuttaminen ei ole aina helppoa, mutta pienillä muutoksilla voi olla suuri merkitys kulutuksen vähentämisessä ja rahan säästämisessä.

Vältä käyttämästä rahaa, jota sinulla ei ole

Vältä luottokortin käyttöä, jos mahdollista. Jos maksat mieluummin luottokortilla, varmista, ettet käytä enempää rahaa kuin tililläsi on käytettävissä ja muista maksaa lasku eräpäivään mennessä. Näin vältyt turhilta koroilta ja maksuilta.

Jätä kahvit väliin

Hektisessä arjessa on helppo turvautua nopeisiin ratkaisuihin, mutta kulut kertautuvat nopeasti, jos ostat kahvin tai sämpylän matkan varrella harva se päivä. Yksinkertaisilla toimenpiteillä voit säästää suuria summia kuukaudessa. Sen sijaan, että ostaisit kahvia, sijoita termospulloon ja ota kahvi ja eväät mukaan kotoa. Bonuksena kuormitat vähemmän ympäristöä, kun et käytä niin paljon kertakäyttökuppeja ja pakkausmateriaaleja.

Säästä kuluista, älä sosiaalisesta elämästä

On ok kieltäytyä tapahtumista, joihin kuluu rahaa. Seurustelun ja kavereiden tapaamisen ei tarvitse olla kallista. Kerro ystäville ja perheelle, että säästät, ja haasta heidät keksimään yhdessä kivoja ilmaisia ajanviettotapoja, kuten retkeily, lukupiiri tai peli-illat.

Suunnittele ruokaostoksesi

Tee ruokaostokset viikoittain verkossa, ettei sinun tarvitse mennä ruokakauppaan joka päivä. Näin voit välttää myymälöiden houkutukset. Tarkista kaapit ennen ostoksia ja suunnittele ateriasi niin, että ruokahävikki vähenee ja kustannukset pienenevät. Etsi reseptejä verkosta hyödyntääksesi jo olemassa olevia tarvikkeita. Se vie muutaman ylimääräisen minuutin yhtenä päivänä viikossa, mutta säästää aikaa ja rahaa loppuviikolla.

Vaihda, lainaa tai osta käytettynä

Useimmat meistä omistavat enemmän kuin tarvitsemme, ja sinulla on todennäköisesti paljon tavaroita, joista voisit luopua.

  • Järjestä vaihtoilta: Järjestämällä vaihtoiltoja ystävien kanssa voit päästä eroon tavaroista, joita et enää käytä, ja noutaa asioita, joita saatat tarvita.
  • Lainaa joltakulta toiselta: Joskus voi olla parasta lainata ystäviltä ja naapureilta. Esimerkiksi, jos lapsesi tarvitsee retkeilyvarusteita koulumatkalle. Jos et tunne ketään, joka voisi auttaa, harkitse esineen vuokraamista, kuten vaatteita, joita käytetään vain kerran erityistilaisuuteen.
  • Osta käytettynä: Käytettyjen ostaminen on yhä suositumpaa, ja nykyään on olemassa joukko sovelluksia, joiden avulla voit sekä myydä että ostaa käytettyjä tavaroita. Sen lisäksi, että säästät rahaa, autat ympäristöä ja saatat myös olla onnekas löytäessäsi ainutlaatuisia aarteita.

Harkitse ennen kuin ostat

Harkitse kahdesti, kolmesti tai jopa neljästi ennen kuin ostat jotain uutta. Tarvitsetko todella leipäkonetta, vai päätyykö se vain varastoon käyttämättä jääneen kuntopyörän kanssa? Entä se pusero, jonka näit näyteikkunassa? Lykkää ostopäätöstä vaikka kahdella viikolla ja mieti sitten uudelleen, onko ostos todella tarpeen tehdä.

Ja muista, että alennusmyynneissä et välttämättä säästä, jos päädyt ostamaan jotain, mitä et muuten ostaisi.

Tarkista suoratoistopalvelut

Tarkista, mistä suoratoistopalveluista maksat. Tarvitsetko monta eri suoratoistopalvelua, vai pärjäisitkö sittenkin yhdellä tai kahdella? Jos haluat katsella joitain sarjoja kussakin palvelussa, voit aina tilata yhden palvelun tietyksi ajaksi ja vaihtaa sitten toiseen käydäksesi läpi sen ohjelmiston. Näin maksat vain käyttämästäsi palvelusta.