Intrumin nimissä huijaussoittoja ja -sähköpostiviestejä 

Jos epäilet yhteydenottoa huijaukseksi, ota yhteyttä Intrumin asiakaspalveluun. Jos kyseessä ei ollut aito yhteydenotto Intrumilta ja olet antanut yhteydenottajalle henkilötietojasi, ilmoita asiasta poliisille.

Kahdeksan vinkkiä: Näin pääset eroon veloistasi

Velan maksu voi tuntua loputtomiin jatkuvalta taistelulta tai siltä kuin olisit loukussa ikuisesti. On kuitenkin toimia, joihin voit ryhtyä vapauttaaksesi itsesi velkataakasta.

1. Tee yleiskatsaus ja laadi budjetti

Tarkista tiliotteesi ja selvitä, mihin oikeasti käytät rahasi. Laita kaikki kulut budjettitaulukkoon nähdäksesi täydellisen yleiskuvan taloudestasi. Tämä on loistava tilaisuus tarkistaa, priorisoitko oikeita asioita ja mistä voisit ehkä leikata.

2. Tee luettelo kaikista velkojistasi

Kirjoita muistiin, kenelle olet velkaa, kuinka paljon olet velkaa ja mikä näiden velkojen korko. Voi tuntua pelottavalta nähdä ongelman laajuus, mutta tämä on ainoa tapa tarttua asiaan ja edetä kohti velattomuutta.

3. Aloita maksamalla kalleimmat lainat pois

Jos sinulla on lainoja, joissa on korkea korko, on järkevää maksaa ne ensin. Varmista, että käytät muiden menojen jälkeen jäävän rahan niiden lainojen maksuun, joiden ylläpito on ylläpito maksaa sinulle eniten. Älä kuitenkaan laiminlyö muiden lainojen maksua.

4. Yhdistä lainasi

Lainoja voi olla mahdollista yhdistää niin, että sinulla on usean lainan sijasta vain yksi.  Tämä helpottaa lainan maksamista ja ylläpitää kokonaiskuvaa taloudestasi.

5. Hankkiudu eroon pienistä lainoistasi

Sen sijaan, että maksaisit kaikkia velkojasi tasapuolisesti, voi olla hyvä idea hankkiutua ensin eroon pienistä lainoista, jotka on helppo maksaa heti pois. Tämä yksinkertaistaa talouttasi ja voit keskittyä suurten lainojen pois maksamiseen.

6. Käytä automaattisia maksutapoja

Aseta maksusi lähtemään tililtäsi  automaattisesti. Näin varmistat, että maksat ajoissa. Maksamalla laskusi ennen eräpäivää vältyt muistutusmaksuilta ja perinnältä. Jos kuitenkin saat perintäkirjeen, on tärkeää, että otat mahdollisimman pian yhteyttä perintätoimistoon tai velkojaan asian selvittämiseksi.

7. Maksa velkasi

Velkaantuminen on kallista, joten on tärkeää keskittyä lainojen maksamiseen. Jos et voi maksaa kaikkea kerralla, ota yhteyttä velkojiin ja selvitä, voitko tehdä maksusuunnitelman ja päästä sopimukseen maksueristä, joista selviydyt.

8. Keskustele velkojiesi kanssa

On tärkeää, että keskustelet velkojien kanssa, jotta voitte löytää ratkaisun yhdessä. Kannattaa selvittää, voitteko sopia esimerkiksi korkojäädytyksestä, jotta velka ei kasva enempää. Voi myös olla, että voitte sopia maksuvapaasta, jotta saat hengähdystauon tai mahdollisuuden maksaa kalliimpia lainoja ensin pois.