Intrumin nimissä huijausviestejä ja huijaussivustoja

Intrumin nimissä on lähetetty huijaustekstiviestejä, joissa kehotetaan kirjautumaan muun muassa suomitunnistus.com  ja intrumlasku.com -sivustoille. Kyseiset sivustot ovat huijausverkkosivuja, jolle ei tule kirjautua. Jos epäilet Intrumin nimissä saamaasi tekstiviestiä, sähköpostia tai puhelua huijaukseksi, ota yhteyttä Intrumin asiakaspalveluun. Jos olet antanut huijausviestin yhteydessä henkilötietojasi väärälle taholle tai kirjautunut huijaussivustolle, ilmoita asiasta poliisille.


Asiakaspalvelussamme on ruuhkaa - suosittelemme asioimaan verkkopalvelussamme

Asiakaspalvelumme on tilapäisesti ruuhkautunut tavallista useampien yhteydenottojen vuoksi. Oma Intrum -verkkopalvelumme on sujuva tapa hoitaa asioita kanssamme. Siirry tästä Oma Intrumiin

 

 

Pienet kulut… isot ongelmat?

On helppoa aliarvioida pienten taloudellisten sitoumusten vaikutusta. Itse asiassa, tarpeettomien kulujen vähentäminen voi tehdä ison muutoksen.

Pienet kulut ja tilaukset saattavat vaikuttaa merkityksettömiltä tällä hetkellä, mutta ne voivat kasvaa ajan kuluessa ja muodostua taloudelliseksi taakaksi. Jos ei pysty hallitsemaan näitä kustannuksia, voi ajautua merkittäviin velkoihin. Jos olet pudonnut tähän ansaan, on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja ottaa oman talouden hallinta takaisin. 

Jatkuvat tilaukset 

Monilla meistä on suoratoistopalveluiden, kuten Netflixin, Disney+ tai C Moren tilauksia, kuten myös muita jäsenyyksiä, esimerkiksi aterioiden tai ruokatilausten kotiinkuljetuksia. Nämä saattavat maksaa vain kymmeniä euroja kuukaudessa, mutta ajan kanssa kulut voivat kasvaa sadoiksi tai yhteensä jopa tuhansiksi euroiksi vuodessa. Jos tilaukset uudistuvat automaattisesti, voit unohtaa ne ja vahingossa maksaa niitä, vaikka et enää käyttäisikään palvelua.  

Luottokortin korko

Luottokortit ovat kätevä tapa tehdä ostoksia, mutta ne voivat olla myös ansa, jos niitä ei käytetä vastuullisesti. Kun maksat vain vähimmäismaksun, maksat käytännössä korkoa loppusummalle. Tämä korko voi kasvaa nopeasti ja ennen kuin huomaatkaan sinulla on velkaa. Luottokorttiyritykset voivat myös nostaa saldojen korkoja, mikä tekee velan takaisinmaksamisesta vieläkin vaikeampaa.  

Myöntyminen hetken mielijohteille

Impulssiostokset voivat kasvaa ajan myötä. Et ajattele ehkä kahteen kertaan ostaessasi pienen asian, mutta kun teet useampia tällaisia ostoksia, kulut kasvavat. Tämä on erityisen totta luottokorttia käytettäessä, sillä et ehkä tajua paljonko rahaa käytät ennen kuin saat laskun.  

Ota oman talouden hallinta takaisin

On tärkeää olla tietoinen näistä kustannuksista ja hallita niitä oikein välttääksesi velkaantumisen. Tämä tarkoittaa tarpeettomien tilausten peruuttamista, luottokorttilaskun saldon maksamista kokonaisuudessaan ja olemisesta tietoinen impulssiostoksista. Varautumalla ennakkoon ja hallitsemalla pieniä kustannuksia, voit välttää velkaantumisen ja hallita omaa talouttasi.

Jos huomaat ettet enää hallitse omaa talouttasi, älä panikoi. Kysy neuvoa mielummin aikaisin. Puhu luotonantajallesi tai ilmaiselle ja riippumattomalle velkaneuvontapalvelulle jo tänään, jotta he voivat auttaa sinua saamaan taloutesi taas kuntoon. Pystyt siihen.

Täältä löydät linkkejä sellaisten tahojen sivuille, jotka tarjoavat apua talous- ja velka-asioissa.