Intrumin nimissä tehdään huijaussoittoja 

Jos epäilet yhteydenottoa huijaussoitoksi, kirjoita muistiin puhelun tiedot ja ota yhteyttä Intrumin asiakaspalveluun. Jos kyseessä ei ollut aito yhteydenotto Intrumilta ja olet antanut soittajalle henkilötietojasi, ilmoita soitosta poliisille.

10 vinkkiä oman talouden hallintaan

Loppuvatko rahasi useita päiviä ennen seuraavaa palkkapäivää? Löytyykö kotoasi laskuja, joiden eräpäivä on mennyt jo aikoja sitten?

Yksi tapa pitää oma talous tasapainossa, on laatia budjetti ja pysyä siinä. Kun kirjaa omat tulot ja menot tarkasti ylös, saa hyvän käsityksen siitä, mihin rahat oikeasti menevät.

Tiesitkö, että saat perintätoimistoista myös velkaneuvontaa. Suomesta löytyy myös useita tahoja, jotka tarjoavat ilmaiseksi apua velka- ja talousasioissa.

Näin pidät taloutesi tasapainossa:

  1. Kuluta maksukykysi mukaisesti. Muodosta kuva taloutesi menoista listaamalla kuukausittaiset tulosi ja menosi, jotta et kuluttaisi rahoja, joita sinulla ei ole.
  2. Mieti kahdesti ennen kuin ostat jotain. Tarvitsetko sitä todella?
  3. Laita rahaa sivuun laskuille, jotka tiedät saavasi lähitulevaisuudessa (autovakuutus tms.).
  4. Älä allekirjoita sopimuksia ennen kuin olet lukenut ja ymmärtänyt sopimusehdot.
  5. Vältä ylimääräiset kulut maksamalla laskut eräpäivään mennessä.
  6. Jos et pysty maksamaan laskuasi, ota viivyttelemättä yhteyttä tahoon, jolle olet velkaa sopiaksesi maksusuunnitelmasta tai eräpäivän siirrosta.
  7. Jos et pysty maksamaan velkaasi, sinuun saatetaan olla yhteydessä perintätoimistosta. Kerro heille mikä taloudellinen tilanteesi on, jotta vältyt turhilta kuluilta ja harmilta, ja jotta löytäisitte juuri sinulle parhaan mahdollisen ratkaisun tilanteeseen.
  8. Velkaongelmasi voi ratketa, kun puhut avoimesti tilanteestasi ja pyrit aktiivisesti löytämään ratkaisuja.
  9. Mikäli olet tehnyt maksusuunnitelman, pidä sopimuksesta kiinni. Jos tämä ei onnistu, on tärkeää kertoa siitä välittömästi perintätoimistolle. Hyvämaineiset ja luotettavat perintätoimistot kuten Intrum pyrkivät aina auttamaan sinua velkojesi kanssa.
  10. Älä välttele rahaongelmiesi kohtaamista, jos sinulla sellaisia on. Pyydä apua mahdollisimman nopeasti ja panosta todella siihen, että saat taloutesi jälleen hallintaan.

Lue lisää suomalaisten kulutuskäyttäytymisestä osoitteessa: www.intrum.com/kuluttajienmaksutavat