Verkkolasku

Verkkolaskulla yritysten myyntilaskutukseen tehoa

Verkkolasku on yritysten väliseen laskutukseen tehokas ja helppo ratkaisu. Verkkolaskutuksen liiketoimintahyödyt konkretisoituvat sen käyttöönotosta alkaen sekä kasvavat sitä mukaa mitä suurempi verkkolaskutusaste vaiheittain saavutetaan.

Verkkolaskulla tarkoitetaan rakenteista sähköistä laskusanomaa, jonka sisältöä voidaan käsitellä automaation avulla. Suomessa verkkolaskuja on lähetetty vuodesta 1999 asti. Kaikista sähköisistä laskumuodoista verkkolasku on myös tehokkaimmin käsiteltävä formaatti.

Myös kirjepostin määrän vähentyessä on kannattavaa arvioida laskutuksen sähköisyyttä. Palveluiden digitalisoituessa tarve paperipostille on vähentynyt jatkuvasti. Paperilaskun lähettämiseen liittyy erilaisia vaiheita, jotka esimerkiksi juuri verkkolaskun käsittelyssä ovat tarpeettomia. Näitä ovat muun muassa tulostus, kuoritus, frankkeeraus ja jakelu. Kaikki nämä vaiheet automatisoituvat verkkolaskuun siirryttäessä ja se näkyy parhaiten laskujen yksikköhinnoissa.

Meidän tehtävämme verkkolaskujen käsittelijänä on huolehtia tarvittavista formaattimuutoksista ja tarkistaa, että myyntilaskuaineisto on validi ennen laskun ja liitteiden reitittämistä eteenpäin. Valvomme myös, että aineistoliikenteessä ei ole virheitä. Olemme myös apuna, jos asiakkaat miettivät vaihtoehtoja taloushallinnon sähköisyyden lisäämiseksi - ei vain verkkolaskutuksessa, vaan myös muissa sähköisissä kanavissa.

Verkkolaskun hyödyt

1
Resurssisäästöillä kilpailuetua
Karsit taloudellisia kuluja ja vähennät työaikaa paperilaskuttamiseen verrattuna. Verkkolasku on paperilaskuun verrattuna noin 10 kertaa edullisempi vaihtoehto.
2
Rahankierron optimointi
Saat myyntilaskuihin sidotut rahat asiakkailtasi nopeammin ja varmemmin. Verkkolaskutuksen avulla lisäät myös kirjanpidon ja talouden seurannan ajantasaisuutta.
3
Manuaalityön minimointi
Vähennät laskutuksessa tapahtuvia virheitä ja lisäät maksamisen turvallisuutta.

Tarvitsetko apua laskutuksen sähköistämiseen?

Ota yhteyttä asiantuntijaamme: