Maksutapatiedot

Maksutapatietojen avulla varmistat asiakkaan maksukyvyn! Intrumin oma luottotietorekisteri kertoo yrityksen maksuviiveistä reaaliajassa. Meiltä saat myös yritysten kuin yksityishenkilöiden maksuhäiriötiedot. Hyödynnä maksutapatietoa aina, kun harkitset luotolla myymistä ja optimoi luotonhallinta!

Yrityksen maksuviiveet

Maksuviiveet ovat Intrum Oy:n luottotietorekisteriin rekisteröityjä perintään siirtyneitä riidattomia saatavia. Maksuviiveet -kyselyssä saat listan yritykselle rekisteröidyistä maksuviivemerkinnöistä viimeksi kuluneen kuuden kuukauden ajalta.  Maksuviiveestä näet sen rekisteröintipäivän, avoimen saatavan pääoman sekä velkojan toimialan. Maksuviive voi olla myös maksettu, jolloin ilmoitetaan maksupäivä. Mikäli maksuviiveen aiheuttanutta saatavaa ei makseta, se voi edetä maksuhäiriömerkinnäksi. Maksuviiveitä kannattaa hyödyntää osana luotonhallinnan optimointia.

Maksukäyttäytymisraportti

Raportti listaa ja havainnollistaa visuaalisesti yrityksen maksukäyttäytymistä perustuen Intrumin oman luottotietorekisterin maksuviivetietoihin. Näet tämän hetkisen tilanteen helposti yhdellä silmäyksellä ja tarkemmat tiedot kertovat maksujen todellisen viiveen alkuperäisen laskun eräpäivästä. Maksukäyttäytymisraportilta näet myös maksetun saatavan alkuperäisen summan ja kuinka monta päivää saatavan maksamiseen on kulunut päivissä. Maksuviiveet näytetään viimeisen 180 päivän ajalta.

Yrityksen ja yksityishenkilön maksuhäiriöt

Maksuhäiriöt kertovat yrityksen tai yksityishenkilön pitkittyneistä maksuvaikeuksista. Mikäli perinnässä olevaa saatavaa (Maksuviive) saatavaa ei makseta, se voi edetä maksuhäiriömerkinnäksi. Maksuhäiriöt –kyselyssä saat listan rekisteröidyistä maksuhäiriömerkinnöistä. Maksuhäiriömerkinnästä näytetään rekisteröintipäivä, merkinnän tyyppi, avoimen saatavan pääoma ja velkoja. Yksityishenkilön maksuhäiriötietoja tarkastettaessa on ilmoitettava lainmukainen kyselyn syy kyselylle. 

Pikaluottosuositus

Pikaluottosuositus on nopea automaattinen maksutapatarkistus. Pikaluottosuositus kertoo yksityiskohtaisesti Intrum maksuviiverekisterin maksuviiveet sekä julkiset maksuhäiriömerkinnät. Suosituksella saat myös vastuuhenkilötiedot sekä yrityksen laajat perustiedot. Vastaukseksi saat suosituksen luotonantoon maksukäyttäytymiseen perustuen, joka on Hyväksytty, Vakuus tai Käteinen.

Pikaluottosuosituksen avulla saat kokonaiskuvan yrityksen maksukyvystä ja tiedät kannattaako kyseiselle asiakkaalle myydä laskulla vai tulisiko harkita muita maksutapoja. 

Luottomaatti

Maksuhäiriötieto on vain yksi osa yksityishenkilön luottotietoja. Pintaa syvemmälle pääset Luottomaatilla. Palvelun avulla saat luottopäätöksen tueksi yksityishenkilön perintähistorian sekä indikaattorin arvioimaan maksukäyttäytymisriskiä. Luottomaatti tarjoaa reaaliaikaista tietoa luotonhakijan maksukäyttäytymisestä kuluttajan omalla suostumuksella. Tutustu Luottomaattiin tarkemmin ja ota yhteyttä, niin kerromme lisää.