Valoa tunnelin päässä – entistä harvemmat yritykset joutuvat perinnän kohteeksi

Yhä harvemmalla yrityksellä Suomessa on maksuviiveitä. Huhti-kesäkuussa maksuviiveitä oli 17 700 yrityksellä, mikä tarkoittaa vajaata kuutta prosenttia suomalaisista yrityksistä. Määrä on vähentynyt neljällä prosentilla vuodentakaisesta.

Suuremmilla yrityksillä maksuviiveiden määrä kasvoi vuodentakaisesta, mutta kolme neljästä suomalaisesta yrityksistä on pieniä, ja niiden kohdalla on tapahtunut selkeä käänne parempaan.

Yhä useampi pieni yritys ei joudu perinnän kohteeksi lainkaan, ja suurempien yritysten kohdalla perittävät laskut ovat yksittäistä.

- Velat eivät siis näyttäisi kasaantuvan samoille yrityksille, mikä on hyvä merkki. Taantumasta selvinneet yritykset näyttävät pärjäävän hyvin ja pärjännevät jatkossakin, mikä maalaa tulevaisuudesta hyvin positiivisen kuvan sanoo, johtaja Juha Iskala Intrum Justitialta.

Maksuviiveet yleisimpiä ravitsemistoiminnassa ja elintarvikkeiden valmistuksessa

Ravitsemistoiminta erottuu edelleen selvästi muista toimialoista maksuviiveiden yleisyydellä (maksuviiveitä 12 prosentilla alan yrityksistä). Seuraavaksi eniten maksuviiveitä on elintarvikkeiden valmistuksessa (11 prosentilla yrityksistä).

Maksuviiveet vähenivät yrityksillä kautta maan. Ainoastaan Kainuussa, Etelä-Pohjanmaalla, Pohjois-Karjalassa ja Lapissa tapahtui pientä kasvua. Lasku oli jyrkintä Päijät-Hämeessä: alueen yrityksillä oli 14 prosenttia vähemmän maksuviiveitä kuin vuotta aiemmin. Myös Pohjois-Savossa maksuviiveet vähenivät selvästi: 9 prosentilla.

Eniten maksuviiveitä on Pohjois-Savon yrityksillä (7 prosentilla) ja vähiten Ahvenanmaalla (2 prosentilla) ja Pohjanmaalla (4 prosentilla).

Tulosgraafit löytyvät tästä

Tiedot perustuvat Intrum Justitian Luottotietorekisterin tietoihin.

Lisätietoja:
Juha Iskala, johtaja, Intrum Justitia Oy, juha.iskala@intrum.com, puhelin 050 370 6333
Katja Luotola, viestintäpäällikkö, Intrum Justitia Oy, katja.luotola@intrum.com, puhelin 050 302 5639

Intrum Justitia -konserni on Euroopan johtava luotonhallintapalveluiden asiantuntija, joka parantaa palveluillaan toimeksiantajiensa rahankiertoa ja pitkän aikavälin kannattavuutta. Sen palveluksessa on 3 850 henkilöä 20 maassa, ja sen liikevaihto on 602 miljoonaa euroa. Suomessa Intrum Justitialla on noin 400 työntekijää. www.intrum.fi

Lisätietoa maksuviivetutkimuksesta