Pienyritykset nousun vetureina

Yritysten maksukyky on parantunut jo vuoden ajan. Maksuviiveitä on vähemmän kuin vuosi sitten, sillä taantumasta selvinneet yritykset maksavat paremmin. Yritysten maksukyky on lähtenyt paranemaan pienyritysten kautta.

Heinä–syyskuussa 17 000 suomalaisella yrityksellä oli maksuviiveitä. Se tarkoittaa vajaata kuutta prosenttia yrityksistä.

Pienten yritysten maksuviiveet ovat pysytelleen jo vuoden ajan alemmalla tasolla kuin vuotta aiemmin. Koska kolme neljästä yrityksestä suomessa on pienyritys, kokonaiskuvassa yhä harvempi yritys joutuu perinnän kohteeksi.

- Pienten ja keskisuurten yritysten kohdalla ajallaan maksaminen kertoo nimenomaan maksukyvystä. Suuryritysten kohdalla maksuaikoja venytetään myös tahallisesti ja ne saattavat venyä hitaiden prosessienkin vuoksi, toteaa johtaja Juha Iskala Intrum Justitialta.

Isoilla yrityksillä maksuviiveet yleistyneet selvästi

Vaikka pienyrityksillä menee jo paremmin, isojen yritysten kohdalla maksuviiveet ovat yleistyneet selvästi: 24 prosentilla.

- Yli sata henkeä työllistävillä yrityksillä maksuviiveet ovat yleistyneet melko tasaisesti koko tämän vuoden. Viime vuonna voimaan tullut maksuaikalain muutos ei näytä vaikuttaneen ainakaan perintään saakka päätyviin maksuihin, Iskala sanoo.

Tulosgraafit löytyvät tästä

Tiedot perustuvat Intrum Justitian Luottotietorekisterin tietoihin.

Lisätietoja:
Juha Iskala, johtaja, Intrum Justitia Oy, juha.iskala@intrum.com, puhelin 050 370 6333
Katja Luotola, viestintäpäällikkö, Intrum Justitia Oy, katja.luotola@intrum.com, puhelin 050 302 5639


Intrum Justitia -konserni on Euroopan johtava luotonhallintapalveluiden asiantuntija, joka parantaa palveluillaan toimeksiantajiensa rahankiertoa ja pitkän aikavälin kannattavuutta. Sen palveluksessa on 3 850 henkilöä 20 maassa, ja sen liikevaihto on 602 miljoonaa euroa. Suomessa Intrum Justitialla on noin 400 työntekijää. www.intrum.fi

Lisätietoa maksuviivetutkimuksesta