Voiko laskurahoituksella ostaa mielenrauhaa?

Kevät on myyntisaatavarahoituksen saralla usein kiireistä aikaa. Yhtiöt tekevät investointeja, solmivat kenties uusia asiakkuuksia ja projektit pyörivät. Kaikki tämä nostaa myyntisaamisiin sitoutunutta euromäärää.

Mitä tehdä, kun kassa kiertää hitaasti ja maksuehdot ovat ongelma, mutta samaan aikaan omat rahat ovat ulkona? Tässä tilanteessa yhä useampi yritys ratkaisee tilanteen rahoittamalla ainakin osan laskuistaan laskurahoituksen avulla.

Olimme viime viikolla jälleen luottojohtajan kanssa tapaamassa asiakkaita, kun eräs tukkupuolen yrittäjä kertoi tietyn kysymyksen askarruttaneen hänen mieltään jo pitkään. Mitä hänen asiakkaansa ajattelevat, kun he saavat laskun, jossa on Intrum Rahoituksen siirtomerkintäteksti? Keskustelimme aiheesta pitkään ja totesin, että valtaosa Suomen suurimmista yhtiöistä saa meidän rahoittamiamme laskuja. Aihe on siis hyvinkin tuttu sekä isommille että pienemmille firmoille. Lisäksi kokemuksemme on, että meidän siirtomerkinnällä varustetuista laskuista suoritukset kotiutuvat varsin hyvin.

Tukkuyrittäjä kertoi myös ajankäytöstään. Hän toivoi, että asiakassuhteiden hoitamiseen voisi irrottaa enemmän aikaa, kun nykyisin suuri osa ajasta kului paperihommin. Lisäksi yhtiön kehittäminen ja liiketoiminnan suunnittelu on hankalaa, kun kassavirta heittelee ja kassavirran ennustettavuus on heikkoa. Neuvottelujen päätteeksi totesimme, että lähdemme tavoittelemaan mielenrauhaa yrittäjän arkeen laskurahoituksen avulla.

Kiinnostuitko? Voit kysyä lisää suoraan minulta.

Kirjoittaja: Tapio Miettunen, rahoituskonsultti, Intrum Rahoitus Oy.