Laskurahoitus tuo nopean avun kassavirran kiertoon

Kun aikaisemmin laskurahoitukseen suhtauduttiin epäilevästi, tänä päivänä sen käyttö on vakiintunut osa yrityksen normaalia taloudenhallintaa kaikenkokoisissa yrityksissä.

Laskurahoituksen suosio on nyt roimassa kasvussa. Yrittäjät ovat löytäneet siitä nopean avun, kun saatavien kotiuttamisella on kiire. Laskurahoituksessa yritys myy palveluntarjoajalle myyntisaataviaan ja saa niitä vastaan rahoitusta. Intrumilla on jo useita satoja laskurahoituspalvelun asiakkaita, ja määrä kasvaa jatkuvasti.

Kysyimme Intrum Rahoituksen johtajalta, Arto Haukalta, mistä laskurahoituksen kasvava suosio johtuu.

– Nuoret, kasvuhakuiset yritykset ovat perinteisesti olleet laskurahoituspalvelun asiakkaita Suomessa. Nyt palveluamme käyttävät enenevissä määrin myös suuremmat yritykset, joiden liikevaihto on muutamasta miljoonasta useaan sataan miljoonaan. Kyse on siis jo täysin vakiintuneesta rahoitusmuodosta erikokoisille yrityksille, jotka tarvitsevat lyhytaikaista rahoitusta.

Pienelle, juuri perustetulle yritykselle kassavirran tasaisuus on elinehto. Yksikin myöhästynyt saatava saattaa vaarantaa koko liiketoiminnan. Hieman suuremmissa yrityksissä rahat ovat sidottuna huomattavasti laveammin, sillä toiminnan pyörittämiseen liittyy monelaisia ostoja ja kuluja. Silloin voi olla erityisen järkevää käyttää laskurahoitusta keinona paikata lyhytaikaista, hetkellistä kassavajetta, jotta yhtiön muut maksut eivät vaarantuisi. Näin yrityksen maine luotettavana toimijana säilyy markkinoilla.

– Pankkien myöntämään yrityslainaan nähden laskurahoitus on ketterämpi ja joustavampi tapa saada rahoitusta. Olemme tehneet rahoituksen hinnoittelustamme hyvin läpinäkyvää ja selkeää, jolloin yrittäjä varmuudella tietää todelliset rahoituskustannukset palvelullemme, ja voi tehdä asianmukaisen vertailun markkinoiden muiden tarjoajien välillä. Tällä hetkellä Suomessa toimii kymmenisen laskurahoitusta tarjoavaa yritystä. Intrumin etuna on yrityksen vankka maine luotonhallinnan kumppanina, mikä tuo varmuutta, turvaa ja luotettavuutta kaikille rahoitusratkaisun osapuolille.

Kirjoittaja: Arto Haukka, maajohtaja, Intrum Rahoitus Oy.