fischer Finland: Perinnän ulkoistaminen vapautti aikaa ydinliiketoiminnan kasvattamiseen

Perinnän ulkoistaminen tehosti saksalaisen fischer-konsernin Suomen maayhtiön saatavien kotiuttamista ja auttoi yhtiötä keskittymään ydinliiketoimintaansa.

Saksalainen fischer-konserni on yksi maailman johtavia kiinnikkeiden ja muovikomponenttien valmistajia. Kansainvälisen konsernin juuret ovat pienessä saksalaisessa kylässä lähellä Stuttgarttia. Tänä päivänä fischer on laajentunut yhden miehen verstaasta yritykseksi, joka työllistää yli 4 600 henkilöä yli 50 maassa liikevaihdon ollessa 755 MEUR.

Koska kysymyksessä on kansainvälinen konserni, myös yhä useamman fischer Finlandin asiakkaan kotipaikka on Suomen ulkopuolella. fischerille olikin tärkeää saada luotonhallintaan kumppani, joka tuntee eri maiden perintää koskevan lainsäädännön.

- Aloitimme yhteistyön Intrumin kanssa vuonna 2011. Koen erittäin isoksi plussaksi sen, että meillä on käytössämme nimetty yhteyshenkilö Intrumissa, jonka puoleen voimme kääntyä erityisosaamista edellyttävissä kysymyksissä. Yhteistyö onkin toiminut erittäin nopeasti ja laadukkaasti, ja olemme saaneet apua esimerkiksi Viron perintälainsäädäntöön liittyvissä kysymyksissä, kertoo fischer Finlandin Noora Löfgren.

Keskittymällä oikeisiin asioihin liiketoiminta ja asiakkaat voivat paremmin

Jere Makkonen on toiminut fischer Finlandin maajohtajana vuodesta 2011.

- Käydessäni yhtiön päämajassa Saksassa minuun teki suuren vaikutuksen yrityksen perustajan, jo edesmenneen Arthur Fisherin ajatukset johtamisesta. Halusin toteuttaa samaa filosofiaa meillä Suomessa – eli miettiä miten tekisimme asiat fiksummin.

- Yrittäjänä ymmärsin, että nopea rahankierto on koko toimitusketjumme elinehto. Siksi meistä oli luonnollista siirtää perintä Intrumin toteutettavaksi, jotta kaikki osapuolet voisivat paremmin, sanoo Makkonen.

Intrum ja fischer Finland jatkavat sujuvaa yhteistyötään perinnän osalta. Molempia ohjaa toiminnassaan jatkuva itsensä haastaminen – kuinka voisimme tehdä asiat vieläkin yksinkertaisemmin ja tehokkaammin.