Tammikuussa matti kukkarossa?

Tekikö joulu loven talouteesi? Mietitkö, miten saat rahasi riittämään tammikuussa? Sitten et ole yksin. Joka viides suomalainen kokee samoin, selviää Intrumin European Consumer Payment Report 2019 -julkaisusta.

Monet kokevat tammikuun haastavana ja taloudellisesti vaikeimpana kuukautena. European Consumer Payment Report 2019 mukaan näin ajattelee 21 prosenttia suomalaisista.

Mikä siis avuksi, kun rahat kuluvat edellisen kuukauden ostosten maksuihin ja tili tyhjenee? Mitä asialle voi tehdä tilanteen haltuun ottamiseksi?

  1. Tee yleiskatsaus taloudestasi. Tarkista, oletko tehnyt tilinylityksen. Keskustele sen hoitamisesta pankkisi kanssa yhdessä.
  2. Jos olet ostanut luotolla, maksa luotto takaisin mahdollisimman pian, koska lainan korot juoksevat. Jos et pysty maksamaan kaikkea kerralla, neuvottele maksuajan pidentämisestä.
  3. Laadi budjetti. Budjetti kannattaa tehdä koko vuodelle, jotta tiedät kuinka paljon rahaa sinulla on jäljellä kiinteiden kulujen maksamisen jälkeen per päivä ja kuukausi.

– On tärkeää, että teet yleiskatsauksen omasta henkilökohtaisesta taloudestasi etenkin joulukuun ylikulutuksen huomioiden. Joulukuussa syntynyt vaje ja sen takaisinmaksu asettaa suunnan koko loppuvuoden kulutuksellesi. On tärkeää, että varaudut budjetissasi myös odottamattomille menoille, opastaa Kati Mikkonen, Intrumin perintäneuvottelija. 

Lisää Katin neuvoja voit lukea myös Oikotien talous ja raha -blogista.

Lue myös Intrumin 10 vinkkiä henkilökohtaisen talouden hallintaan.

Intrum Asiakaspalvelu -sivustolta löydät nopeasti apua laskun maksamiseen liittyvissä asioissa. Oma Intrum -palvelussa voit hoitaa maksuasiasi kuntoon  24/7. Olemme täällä sinua varten.