Päivitä luotonhallintatietosi Intrumin seminaarissa

Intrumintoimeksiantajille maksuttomat Luotonhallintaseminaarit kiertävät taas ympäri Suomea.

Intrum on järjestänyt toimeksiantajilleen maksuttomia koulutusseminaareja valtakunnallisesti jo vuosia. Koulutukset keskittyvät tarjoamaan toimeksiantajille esimerkiksi maksamiseen liittyvää tutkimustietoa, vinkkejä käytännön luotonhallintatyöhön sekä ajankohtaisia lakiasioita. Vuoden 2016 aikana seminaareihin osallistui noin 1 000 luotonhallinnan ammattilaista.

Tukea ja inspiraatiota luotonhallintatyöhön

Luotonhallintaseminaareissa käsitellään ajankohtaisia ja osallistujien työssä tarpeellisia aihepiirejä. Myös pitkäaikaisille toimeksiantajille löytyy joka kaudelta mielenkiintoista kuultavaa ja opittavaa, sillä sisällöt päivitetään kausittain. Vakio-osioitakin silti löytyy, jotta luotonhallinnan perusteet pysyvät mukana.

Luennoitsijoina käytetään pääsääntöisesti Intrumin omia, oman osa-alueensa asiantuntijoita. Aihepiirin sisältö pyritään myös muokkaaman sellaiseksi, että se antaa kaikille jotakin – vähintäänkin mietittäväksi, voisiko joitain asioita tehdä helpommin, nopeammin tai muutoin paremmin.

– Olemme sopineet luennoitsijoiden kanssa, että joka kalvolla tulee olla suurimmalle osalle kuulijoista jokin merkitys. Siten esityksiin ei tule mitään turhaa, vaan kaikista kalvoista voi oppia jotain, kertoo sidosryhmäsuhteista vastaava yhteyspäällikkö Max Puumalainen Intrumilta.

Koulutukset ovat pituudeltaan puolipäiväisiä. Tässä ajassa tiedon määrä on vielä mahdollista sisäistää, mutta sisältöä on kuitenkin sen verran, että sinne kannattaa tulla pidemmänkin matkan päästä.

Sisältöjä kehitetään palautteen perusteella

Seminaarien sisältö suunnitellaan intrumlaisen ammattitaidon ja saadun palautteen pohjalta.

– Pyydämme tapahtuman jälkeen jokaiselta osallistujalta palautteen. Saamme siis systemaattista tietoa siitä, mikä on mennyt hyvin ja mistä on eniten hyötyä osallistujien oman työn kannalta, Puumalainen kertoo.

Vuoden 2016 arvosanojen keskiarvo oli 8,9.

– Arvosana oli hyvä, mutta aina voidaan toki parantaa. Seminaaripaikkakunnissa on jonkin verran eroja, mikä on vain inhimillistä, sillä joskus asiat saa sanottua paremmin ja joskus taas ei. Tavoite on kuitenkin pitää arvosanat suurin piirtein samalla tasolla vuosivertailuissa.

Kiitämme kaikkia palautetta ja vinkkejä antaneita! Kehitetään koulutuksia yhteistyössä jatkossakin.

Katso syksyn seminaariajat ja -paikat ja ilmoittaudu mukaan.