Luottokauppa tulee lisääntymään koronaviruksen johdosta

Covid-19-pandemia pisti koko maailman sekaisin. Tässä tilanteessa ensisijaisen tärkeää on huolehtia omasta ja läheisten terveydestä, mutta myös taloudellinen huoli on monilla kova. Yritykset tulevat olemaan ennennäkemättömän ja hyvin odottamattoman ahdingon edessä hiljentyneiden tai jopa kokonaan pysähtyneiden asiakasvirtojen takia. Tulemme näkemään pitkittyneitä maksuaikoja, enemmän osa-maksukauppoja sekä yleisesti luottokaupan lisääntymistä. Vallitseva äkillinen tilanne tulee vaatimaan kaikilta yrityksiltä ponnisteluja, ymmärrystä ja joustoa puolin ja toisin.

Yrityksen näkökulmasta nyt on tärkeää turvata kassavirta sekä luoda erilaisia skenaarioita, miten kriisi tulee vaikuttamaan omaan liiketoimintaan lyhyellä ja pidemmällä aikavälillä. Luottokauppa on hyvä tapa madaltaa ostamisen kynnystä tällaisina aikoina. Mikäli kassasi kestää, niin kannattaa sinun tarjota joustavia maksamisen ratkaisuja; laskua ja osa-maksua. Luottokauppaan liittyy kuitenkin aina riskejä, joten täysin sokkona ei kannata kaikille pidempää maksuaikaa tarjota.

Tehokkain tapa turvata luottokauppaa on tarkistaa jokaisen asiakkaan luottotiedot aina ennen laskulla myymistä. Tällaisessa taloustilanteessa reaaliaikaisen tiedon merkitys korostuu. Maksuviiveet kertovat, mikä on yrityksen maksukyky juuri tällä hetkellä.

Pitkäaikaisten asiakkaiden seurantaan kannattaa panostaa epävarmoissa olosuhteissa. Seuranta on vaivatonta automaattisten valvontapalveluiden avulla. Palvelu ilmoittaa sinulle heti, kun yrityksen tilanteessa tapahtuu jotain luottokelpoisuuden kannalta kriittistä. Voit ajoissa muuttaa maksuehtoja ja varautua tarvittavilla toimenpiteillä.

Mikäli kriisillä ei ole suoraan vaikutuksia omaan liiketoimintaasi, mieti kuinka voit joustaa ja auttaa omia sidosryhmiäsi selviytymään siitä. Tällä tavalla myös vahvistat omia asiakas- ja muita sidosryhmäsuhteitasi.

Autamme mielellämme laajentamaan maksuratkaisujasi ja turvaamaan luottokauppaa. Ole yhteydessä niin avataan Intrum Luottotietopalvelut heti käyttöösi.

Kirjoittaja: Jaana Jussila
luottokonsultti, Intrum Oy

Lue lisää luottotietopalveluista.