Lomalle hyvillä mielin kun laskutus rullaa

Moni yrittäjä pohtii, miten kotiuttaa saatavat varmasti myös lomakautena. Huoli on aiheellinen, sillä liian moni makuuttaa saataviaan asiakkaan tilillä aivan liian pitkään.

Laskutus on prosessi, jonka tulee rullata saumattomasti vuoden jokaisena päivänä. Prosessin sujuvuuteen vaikuttaa olennaisesti se, kuinka hyvin laskutuksen vaiheet on etukäteen mietitty – sekä tehokkaan rahankierron että asiakkaan maksukyvyn näkökulmasta. Mitä nopeammin raha kiertää asiakkaalta yrityksen kassaan, sitä enemmän liikkumavaraa se antaa yrittäjälle. Kun asiakkaan luottotiedot on vielä etukäteen tarkistettu, ei luottotappiotkaan pääse yllättämään.
 
Jos laskutettavaa syntyy runsaasti, kannattaa harkita laskutuksen kokonaispalvelua, johon sisältyy laskutuksen elinkaaren kaikki vaiheet, ja haluattessa myös erilaiset luottotieto- ja valvontapalvelut. Digitaalisen palvelun etuna on se, että yrittäjällä on reaaliaikainen näkymä yrityksensä laskutukseen ja raportteihin, jolloin tieto on ajasta ja paikasta riippumattomasti käytettävissä.
 
Mikäli laskutettavaa ja perittävää on harvakseltaan, sitä tärkeämpää on että saatavat kotiutuvat ajallaan, sillä jokaisen lasku on tärkeä. Silloin paras ratkaisu yrittäjälle Intrumin luottotieto- ja perintäpalvelu.
Muistilista ennen lomalle lähtöä
Kenellä on vastuu ja oikeudet huolehtia yrityksesi laskutuksesta ja taloushallinnosta kesällä?
Ovatko myyntisaatavat laskutettu ja valvonnan alla?
Intrum on avoinna ympäri kesän ja valmiina palvelemaan niin luottotietoihin, laskutuksen hallintaan kuin perintään liittyen.
Upeaa ja rentouttavaa kesää!
 
PS. Intrumin asiantuntijat tavoitat myös sähköisesti osoitteessa asiakaspalvelu@intrum.com.

Kirjoittaja: Leena Rindell, VTM, viestintäpäälikkö, Intrum Oy.