Intrumin asiakaspalvelu valittiin maan kolmanneksi parhaaksi Asiakkaan ääni –tutkimuksessa

Intrum on tehnyt asiakaspalvelun kehittämiseksi pitkäjänteisesti töitä, ja nyt tavoitteellinen työskentely palkittiin parhaimmalla mahdollisella tunnustuksella. Intrumin asiakaspalvelu on valittu maan kolmanneksi parhaaksi Bisnoden toteuttamassa Asiakkaan ääni –tutkimuksessa. Viime vuonna sijoituksemme oli viides suurten yritysten sarjassa.

Intrumin operatiivinen johtaja Mirjam Sarkki, mihin Intrumin vahva asiakaspalvelukulttuuri perustuu?

– Asiakaspalvelumme linkittyy suoraan meidän perustehtäväämme markkinoilla. Intrumin tehtävänä on auttaa yrityksiä ja yhteisöjä tehostamaan rahankiertoa luotonhallinnan prosessien avulla. Mitä paremmin voimme tukea kuluttajia heidän myöhästyneiden maksuvelvoitteidensa hoitamisessa, sitä nopeammin yritys saa viivästyneet saatavat takaisin liiketoiminnan pyörittämiseen ja kehittämiseen, Sarkki selventää.

Asiakaspalvelun kehittäminen on pitkäjänteistä toimintaa, ja se vaatii yritykseltä panostamista esimiestyöhön, koulutukseen ja jatkuvaan kehittämiseen. Kysyimme Juha Seppälältä, Intrumin Contact Centerin päälliköltä, mitkä olivat keskeiset syyt sijoituksemme nousuun viidenneltä sijalta nyt kolmoseksi?

– Olemme panostaneet asiakaskokemuksen kehittämiseen jo useamman vuoden ajan. Perustimme hiljattain uuden, täysipäiväisen Asiakaskokemuksen valmentaja -roolin, jotta voisimme tukea esimiesten ja asiakaspalvelijoiden onnistumista päivittäisessä työssä. Tänä päivänä asiakaskokemuksesta ja asiakaspalvelusta on tullut koko Intrumin yhteinen asia, ja jokainen työntekijämme ymmärtää hyvän asiakaskokemuksen merkityksen asiakkaidemme ja meidän liiketoiminnalle, Seppälä korostaa.

Päivi Ahonranta aloitti uudessa Asiakaspalvelun valmentajan roolissa noin vuosi sitten.

– Intrumilla työskentelee äärimmäisen asiakaslähtöisiä ja empatiakykyisiä asiakaspalvelun ammattilaisia, jotka nauttivat työstään, ja joilla on taito kohdata ja palvella ihmisiä hyvin erilaisissa sosiaalisissa ja taloudellisissa elämäntilanteissa. Asiakkaamme  arvostavat näissä kohtaamissa juuri ammattitaitoa ja asiantuntemusta, jotta solmuun menneet velka-asiat saadaan nopeasti ja tehokkaasti ratkaistua. Tiimejä valmentaessani olen huomannut, että oman ja toisten asiakaspalvelutilanteiden seuraaminen ja tilanteiden purku tiimin kesken on tehokkain oppimisen väline. Siinä ne parhaimmat oivallukset syntyvät, Ahonranta korostaa.

Intrum kehittää jatkuvasti tapojaan toimia. Tulevaisuudessa asiakaspalvelijoiden onnistumista pyritään helpottamaan muun muassa uudenlaisen teknologian käyttöönottamisella, jolloin asiakaspalvelijoiden aikaa vapautuu enemmän juuri asiakkaiden palvelemiseen.

Haluatko tehostaa liiketoimintaasi? Asiantuntevan ja osaavan asiakaspalvelumme avulla nopeutamme laskujen kiertonopeutta merkittävästi. Ota yhteyttä, keskutellaan lisää.