Iiro Alikärri, Analytics Manager, Helsinki

Analytics Manager, entinen Analyst Graduate, Helsinki

Aloitin syyskuussa 2019 Next Generation-ohjelman traineena, ja työskentelen Informaatio ja Analytiikka -osastolla analytiikan parissa. Hakuvaiheessa kiinnostuin erityisesti työnkuvan monipuolisuudesta ja trainee-ohjelman kansainvälisestä ulottuvuudesta.

Parasta antia työssä on ollut tehtävien monipuolisuus sekä jatkuva itsensä kehittäminen, ja pääsinkin jo ensimmäisten kuukausien aikana näkemään Intrumin toimintaa myös data-taulujen ulkopuolella. Trainee-vuoden aikan pääsin muun muassa analysoimaan laskurahoitusyksikkömme asiakaskantaa ja osallistumaan rahanpesun estämisen prosessin syventämisprojektiin.

Next Generation Program-ohjelmaan kuuluva kahden kuukauden työjakso ulkomailla oli myös innostava kokemus. Analytiikan parissa työskentely vaatii analyyttisten kykyjen ja teknisen osaamisen ohella ymmärrystä liiketoiminnasta, mikä luo omat haasteensa etenkin uudelle työntekijälle mutta samalla tekee työstä alati mielenkiintoista.

Trainee-ohjelmasta kiinnostuneille annan neuvoksi pysyä avoimilla mielin. Ohjelma on aitiopaikka tutustua koko Intrumin toimintaan, joten avoimella asenteella pääset varmasti työskentelemään mielenkiintoisten asioiden parissa.

*Trainee-vuoden jälkeen Iiro on jatkanut Intrumilla Analytics Managerin tehtävässä.

Parasta antia työssä on ollut tehtävien monipuolisuus
Iiro Alikärri