Nordic debt collection -analyysi 2019 vol. 2

Tässä numerossa tarkastelemme sitä, onko sukupuolten välillä eroja perintätoimeksiantojen määrässä Pohjoismaissa. Entä miten käy yritysten luottoriskien, mikäli taantuma iskee Pohjoismaihin? Nordic Debt Collection -analyysi tarkastelee maksuviivemarkkinan kehityksen muutosta Pohjoismaissa, kun huomioon otetaan makrotalouden trendit. Analyysi pohjautuu Intrumin omaan perintädataan, jota on analysoitu makroekonomisessa kontekstissa.

Pohjoismaat ovat kulkeneet tasa-arvokehityksen kärjessä ja onnistuneet kuromaan useita tasa-arvokuiluja umpeen yhteiskunnassamme miesten ja naisten välillä. Siten on melko paradoksaalista huomata, kuinka yhä perinteiset sukupuoliroolit näyttäisivät vaikuttavan kotitalouksien taloudenpidon vastuihin, kertoo Anette Willumsen, Intrumin Pohjois-Euroopan liiketoimintajohtaja.
Anette Willumsen, Managing Director, North European Region

Päähavainnot tutkimuksesta:

  1. Pohjoismaisten kuluttajien luottamus talouteen heikentynyt
  2. Naisilla miehiä vähemmän perintätoimeksiantoja
  3. Ruotsi: talous heikkenee, maksuhäiriöiden määrät kasvussa
  4. Norja: Sääntelyä, sääntelyä, sääntelyä
  5. Tanska: kotitaloudet jatkavat velkojen lyhentämistä
  6. Suomi: maksuhäiriöiden määrät kasvussa, kuluttajien luottamus talouteen heikentynyt

- Yhteisten kotitalouden hoitoon liittyvien kulujen jättäminen yksistään kumppanille sisältää aina riskin. Salailun, petoksen tai ikävien taloudellisten yllätysten riski kasvaa, jos talousasiat jättää täysin toisen harteille. Mielestämme avoimuus ja tasa-arvon toteutuminen on tärkeää myös kotitalouden raha-asioissa, Willumsen lisää.

Naiset ovat tutkimuksen mukaan tunnollisempia maksajia kuin miehet. Pohjoismaissa joka kuudennen perintäkirjeen kymmenestä vastaanottaja on mies. 

 

 

Lataa analyysi tästä

Yrityksen nimi