Lataa Taloudellisen hyvinvoinnin barometri 2022

Intrumin Taloudellisen hyvinvoinnin barometri antaa tilannekatsauksen eurooppalaisten kuluttajien suhteellisesta kyvystä tasapainottaa kuukausittaiset tulonsa ja menonsa, maksaa ajallaan ja säästää kuukausituloistaan tulevaisuutta varten.

Barometrin julkaisuajankohtana, maaliskuussa 2022, Euroopassa eletään muutoksen ja epävarmuuden aikaa. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on verhonnut Euroopan lähiajan talousnäkymät. Vakavia sosiaalisia ja poliittisia seurauksia lukuun ottamatta, voimme odottaa suorien taloudellisten vaikutusten iskevän Eurooppaan.

Tärkeimmät havainnot

  1. Tämänvuotisen barometrin parhaat suoriutujat kokonaistuloksissa ovat Saksa, Itävalta ja Sveitsi.
  2. Näemme vähäistä elpymistä Etelä-Euroopassa ja kreikkalaiset ovat huolissaan hitaasta elpymisestä.
  3. Koska nykyinen tilanne on dynaaminen, on vaikea ennustaa hintapaineen vaikutusta yleiseen taloudelliseen tilanteeseen. Yritysten ja kotitalouksien on kuitenkin kestettävä jälleen yksi talousmyrsky ja taloudellinen tilanne tulee heikkenemään niillä, jotka eivät ole päässeet pandemian jälkeen jaloilleen.

Suomi putosi kokonaistuloksissa hieman, kahdeksannelta sijalta kymmenenneksi. Suomi pitää kuitenkin jo kolmatta vuotta peräkkäin kärkisijaa talouslukutaidossa ja suomalaisten sijoitukset maksukyvyssä (12.) ja säästämisessä tulevaisuutta varten (20.) säilyivät samalla tasolla verrattuna vuoteen 2020.

Täyttämällä alla olevat tiedot saat sähköpostiisi 24 Euroopan maata koskevan yhteenvedon Taloudellisen hyvinvoinnin barometrista.